Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Vještičija brojanica ili tespih

Ovo bi bila najbolja slika vještičije brojanice


Od drevnih paganskih vremena poznata je upotreba takozvanih vještičijih brojanica napravljenih od 28 kuglica, služila je za bolju koncentraciju i obraćanje božanstvima. Praksu korištenja brojanice kasnije su preuzele i monoteističke religije.
Simbolika vještičije brojanice nalazi se u broju 9 ( 3x3, broj Božanske Majke), podjeljen je na tri zrna za Djevicu, tri zrna za Majku, i tri zrna za Staricu.
U praktičnom radu vještičija brojanica ima namjenu, između ostalog, da vješticu ili vještca stalno podjeća na šumu i na prirodu. Konopac na koji se stavljaju zrna tradicionalno je zbog toga zelene boje. Svaka vještica može imati po nekoliko brojanica koje će posvetiti određenim božanstvima i svaku od njih koristi samo onda kada se obraća (moli) tom bogu ili boginji.
Brojanicu je lako napraviti: potrebno vam je 28 kuglica, boja i veličina su prepušteni vašem izboru. Treba naglasiti kako se u vještičarstvu posebno cijeni individualizam i maštovitost osobito pri dizajnu i izradi alata i pribora. Dok nižete zrna na konopac izgovara se: Dođi, Boginjo, i blagoslovi moj rad, usreći naš susret i podari svoju milost". Nakon što se postavi i zadnje zrno krajevi konopca se vežu u čvor, zatim u dvostruki čvor i na kraju u trostruki čvor, ponavljajući svaki put istu molitvu. Time je vaša brojanica završena i spremna za posvetu.
U pitanju je jednostavna posveta za koju je potrebno imati novu bijelu svijeću, malo tamjana i mir za rad. Ispred sebe stavi se brojanica u obliku kruga u čiju se sredinu postavi svijeća i zapali. Sa strane se zapali tamjan. Zatim se duboko udahne, postave ruke na brojanicu i kaže: "Prožimanjem u beskrajne sfere, ove kuglice postaju niz molitvi, neka budu prepune nade i snova, Boginjo blagoslovi i molim te čuj me".
TREBATE LI POOMOC KONTAKTIRAJTE ME NA email:  mistikaokultizam@gmail.com ili na broj mobitela 092/324-1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.