Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

srijeda, 5. studenoga 2014.

CRVOTOČINA OBIČNA (Lycopodium clavatum)

CRVOTOČINA OBIČNA (Lycopodium clavatum)
 Crvotočina obična naziva se u narodu različitim imenima: prečica, zmijina mahovina, lisičjek, lisičjak, vučja noga, prašuljica. Trajna, zimzelena biljka slična mahovini puzi po šumskom tlu u obliku vriježa dugih jedan do dva metra sa sitnim, tankim korjenčićima. Iz vriježa rastu razgranate stabljike duge sedam do deset centimetara, vrlo meke na opip, slične resama samo s mekšim i gušćim lišćem. Četverogodišnja biljka razvija ljeti žute klasiće, čiji cvjetni prah se naziva lisičjekovim brašnom. To se brašno koristi za homeopatsko liječenje i liječenje vlažnih kožnih osipa. Crvotočina obična je ljekovita biljka koja sadrži radij, a po njezinim velikim, konopastim vriježama i žutom cvjetnom prahu njezinih klasića lako ju razlikujemo od ostalih vrsta mahovina. Raste samo iznad 600 metara nadmorske visine na sjevernoj strani visokih šuma i šumovitih obronaka. Nakon sječe drveća (krčevina) biljka požuti i konačno posve nestane, jer se pod izravnim sunčevim svjetlom njezina životna snaga gubi. U Austriji i Njemačkoj je crvotočina zaštićena biljka. Stoga Vam savjetujem da biljne potrepštine kupujete u ljekarnama i trgovinama biljem. Veletrgovina biljem se opskrbljuje crvotočinom iz sjevernih država pa je tako dobra kvaliteta zajamčena. Oboljelima od gihta (ulozi) i reumatskih bolesti čak i onda kad su se već pokazale promjene na zglobovima, kao i kod kroničnoga zatvora stolice i hemoroida toplo preporučujemo čaj od crvotočine. Osobe koje imaju proljev smiju samo s najvećim oprezom piti taj čaj, jer se inače mogu pojaviti crijevni grčevi. Crvotočinu ne smijemo nikada kuhati nego samo preliti s proključalom vodom. Čaj se također koristi kod svih oboljenja mokraćnih i spolnih organa, bolova i otvrdnuća testisa, kod nastajanja bubrežnog pijeska i bubrežnih grčeva. Crvotočina je nezaobilazna kod upale jetre, pojave bolesnih izraslina na vezivnom tkivu jetre, čak i kad su oboljenja već zloćudna. U procesu ozdravljenja omogućuje brz povrat pune snage. Čak i ljudima koji boluju od zloćudnih oboljenja jetre crvotočina može darovati život.
NAČINI UPORABE
Priprema čaja: Punu čajnu žličicu crvotočine prelijemo s 1/4 litre kipuće vode, samo kratko ostavimo da stoji. Gutljaj po gutljaj dnevno pijemo samo jednu šalicu i to ujutro natašte, pola sata prije doručka. Kod ciroze kao i zloćudnih oboljenja jetre dnevno pijemo dvije šalice čaja.
Jastuk s crvotočinom: S osušenom crvotočinom (uzmemo, s obzirom na veličinu mjesta zahvaćenog grčevima, 100, 200 ili 300 g) napunimo jastuk i stavimo preko noći na bolno mjesto s grčevima. Takav je jastuk djelotvoran cijelu godinu. 
TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.