Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

utorak, 4. studenoga 2014.

Lijek protiv opčinjavanja

Lijek protiv opčinjavanja

Fizički svijet, materijalno, ono sto nam je vidljivo i pojavno, samo je grublja, druga strana jedne suptilnije stvarnosti, koja je također realna, jednako kao i ovaj nas!
Od svih definicija magije koje sam pročitao u posljednjih tridesetak godina istrazivanja tajnih magijskih učenja prastarih civilizacija, ponajvise mi se svidjela ona mozda i najjednostavija, koja govori o njenoj beskrajnoj dubini i o njenoj čudesnoj ljepoti: Magija je duboka kao san, a lijepa kao sanjanje! Prekrasno!
S druge strane, o tom tajanstvenom svijetu u kojem se mijesaju proslost, sadasnjost i budućnost, moguće i nemoguće, racionalno i iracionalno, čarolija i stvarnost, progovorile su u proslosti i sadasnjosti mnoge mudre glave ali je, čini mi se, malo onih koji su pogodili u srz ove fascinantne teme. Jedan od njih, svakako je francuski istrazivač Patrik Ravinjan. Evo sta on kaze o proricanju, samo jednoj od bezbrojnih vidova iskazivanja magijskih vjestina:
''Proricanje je vrsta jezika. Bilo koji da mu je dijalekt - tarot, kristalna kugla, geomancija, oblici lica, sveti brojevi - taj jezik arhetipova i simbola nudi jedan izuzetno kreativni način komuniciranja koji uvijek ostaje otvoren prema nepoznatom, neočekivanom i začuđujućem!..."
  • Izazov za nauku
Iracionalno kao i racionalno ime svoje tumače i desfrante koji daju objasnjenja i zagonetne simbole, metafore i poruke prilagođavaju opće prepoznatljivim nagovjestajima i objasnjenjima. To će reći da postoji inicijalni folklor, okultna neuroza, kao sto postoji i praznoverje u znanstvenom svijetu. Naravno, vračanje ima i svoje lasne protagoniste, opsjenare i svoja vasarista, kao sto muzika ima svoje svirače u diple i krčmarske muzičare - pa Bach i Mozartnisu nista manje stvarni. Ko moze da navede bilo koju oblast u kojoj talenat ne bi bio izuzeztak?! Niko!
Najzad, prijemčivost za vračanje predstavlja jedan stalni izazov naoj sklerozi. Ono to je vazno nije masa informacija i formalno znanje koje vračanje moze da pruzi. Vazno je - let na metli, skok na neko drugo konkretno mjesto, ovdje i sada, pristup drugoj stvari koju norme logične misli ne mogu da opisu ni racionalno da objasni!
Znanost danas tvrdi da se posmatrač ne moze odvojiti od fenomena koji posmatra. Svijet se dakle posmatra kao jedna ogromna projekcija, fantazmagorična igra jednog sustinskog Ja, sustinske Realnosti koja transcendira svaku definiciju. Svaka vrsta prepoznavanja, odnosno znanja bila bi, dakle, manje-vise dobro organizirana u unutrasnjosti tog 'Ja', pa bi otkriveni pejzazi bili kompletno različiti u zavisnosti od prirode moga prevoza, moje brzine kojom putujem i izabranih ruta.
Prevoz, odnosno kola dijalektičkog marksizma, mozda me neće odvesti u zemlju vila, ali nista vise nego sto bi me hiromantija opksrbila ključevima svjetske ekonomije. Jednostavno, svi svjetovi zive zajedno i sva se 'prevozna sredstva' međusobno ne susreću, pa je - reklo bi se - na svakome, konačno, da izmasta svoju masinu kojom će krenuti u ispitivanje vječitemisterije...''
  • Nesnosna frekvencija
I tema opčinjavanja jednako je bila aktuelna u svim vremenima kao i danas. O čemu se radi? Sta se sve krije iza ove riječi? Sta je o opčinjavanju zapisao čuveni Stanislas d' Guete? Pogledajmo...
Prvo treba konstatovati da je vračeva i čarobnjaka koji imaju moć opčinjavanja bilo u svim vremenima kao i dan-danas i da postoje skupine u okviru kojih se obavljaju magijski obredi ove vrste. Postoje brojni svjedoci koji svjedoče o tome... Ipak, postoj i jedna druga vrsta Sabata (okupljanja vjestica), koja je znatno čudesnija i tajanstvenija. Fizički svijet, materijalno, ono sto je vidljivo i pojavno, samo je grublja, druga strana jednog suptilnijeg svijeta, koji je također realan, ako ne čak i nesto vise: astralni svijet je taj na koji ovdje mislimo.
Evo oblasti u kojoj će vračanje da dozivi sve delirijume svog pomamnog pijanstva, cijeli sjaj svog arogantnog besčasća, svu slavu svog uzassnog nistavila! U tom svijetu ono kreira, u punoj moći, monstruozna djela koja svakodnevno krzljaju na pojavnom planu: jer, fizički svijet ne moze da izdrzi do kraja kobne posljedice jednog uzroka koji nema sklada u sebi i koji je suprotan harmoničnim zakonima univerzuma.I tako, zlo koje je zakrzljalo i jedva sposobno za prezivljavanje samim tim je manje, ali ipak prisutno i osjeća se.
Dakle, na materijalnom planu, vraćanje, kletve i prokletstva imaju, u pojedinim trenucima, uzasne efekte, ali vrlo rijetko uspjevaju da potpuno sazriju... No, i tako rijetki, oni imaju jednu nesnosnu frekvenciju.
  • Spasonosne molitve
Zamislite jednu ruku koja neumorno, perfidno sije i rasipa otrov na zrna, na svijet zivih: ali ta zrna padajući na neplodni pijesak, propadaju na kisi ili se suse na suncu, umjesto da - zahvaljujući blagodetima i jednog i drugog - rastu i donose plod. Mnoga od tih zrna umiru prije cvjetanja, jer su nazalost slabasna i bolezljiva; samo neka rijetka procvjetaju i donose plod. Plod koji je opor, gorak i veoma rijedak! Čak nije sposoban ni da otruje slučajcnog prolaznika koji ga ubere...
Mudri patrijarsi predlazu nekoliko vrsta efikasnog oruzja protiv takvih opčinjavanja i vraćanja, svima onima koji su zrtve ili su za ovo mozda specijalno zainteresovani. Oni, prije svega, savjetuje molitve: ''Molitva je glavna zastita i čuvar protiv svih kletvi i opčinjavanja, bolji od svih praktičnih činova...''
Zbog toga se treba drzati svetih knjiga...
Psalam 31 ima posebno djejstvo protiv svih akcija koje su astralnog karaktera... Izgovaranje Jevanđelja prema Svetom Jovanu je ubjedljivi ritual u svim djejstvima protiv močne magije. U trenu kada se dostignu astralne vizije na jednom superiornom planu, odmah će se vidjeti da se sve astralne snage klanjaju i padaju ničice pred imenom Boga, čak i ako to ime izgovara grijesnik ili neko čiji je duh zao i zloban.
Ime Bozije probija zle astralne sile kao sto sunce probija i rastura oblake, kada je izgovoreno tajno i ako je to izgovaranje praćeno jednim milosrdnim činom. Zato je u zastiti i odbrani od zle magije i opčinjavanja najlakse odmah prići izgovaranju određenih molitvi jer nema toga sto bi moglo odoljeti njihovim blagotvornim moćima.
TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.