Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

ponedjeljak, 3. studenoga 2014.

Vjesticji obredi

Mi, Vještice, iscrtavamo krugove i na goloj koži svog tijela. I to su zaštitni krugovi koji pomažu pri određenim zazivanjima i obredima. Krugovi se najčešće iscrtavaju komadićem ugljena oko dojki, oko pupka i iznad ženskog spolovila. To su za nas vještice i kardinalne tačke našeg tijela. Iscrtavajući crnilom ugljena krugove po bjelini naše kože mi i simbolično vežemo dvije suprotnosti svega na svijetu -crno i bijelo- kako bi se dobila jednostavnost i na taj način umnogostruila energija rada.


Osim s ugljenom, krugovi se mogu iscrtavati po koži i raznim biljnim sokovima ili ekstraktima. Ali da bi se oni mogli koristiti treba dobro poznavati bilje.Na primjer, beladona koju mi vještice koristimo jest otrovna biljka ali samo ako se pretjera s upotrebljenom količinom. U malim količinama beladona je biljka kojom se mi vještice služimo kako bismo iscrtale zaštitne krugove po svom tijelu ili kako bismo iscrtale magijske krugove zaštite oko mjesta našeg rada ili zazivanja vila, patuljaka, gorostasta pa ak i samog boga Pana.


Magijski krug zaštite može se napraviti i sa dva prirodna ženska otvora, s ustima i sa vaginom. Kad vidimo vjernike kako ljube prag crkve ili pruženi predmet od svećenika odmah se prisjećam kako se tu zapravo radi o paganskom iscrtavanju zaštitnog kruga a da osobe to i ne znaju.


Ovakvim iscrtavanjem zaštitnog kruga dijelovima ženskog tijela najčešće se štite određeni predmeti bilo da se radi o pomagalima koje vještice služe pri obredima, bilo da se radi o predmetima svakodnevne upotrebe a koje iz bilo kojeg razloga treba zaštititi. Na primjer, ulazna vrata u kuću mogu se zaštiti postavljanjem određenih talismana, iscrtavanjem određenih simbola ali i ljubljenjem tih vrata usnama ili vaginom vještice. Učinak je u svakom slučaju podjednako vidljiv.
Da bi se iscrtao zaštitni krug usnama ili vaginom oba ova dijela tijela se prethodno moraju narumeniti, kako bi nakon njihovog prislonjanja ostao vidljiv otisak učinjenog. Otisci ljubljenja ostavljaju se na jasno vidljivom mjestu, gdje svima moraju upasti u oči.
VATRENI KRUG ZAŠTITE

Iscrtavajući fizički ili misaoni krug oko mjesta svog rada Vještica se stavlja u vezu sa svom onom silnom energijom koja je sadržana u crtežu kruga. Uz pomoc tog simbola ona prima poruke svih onih koji su se krugom sluzili prije nje, pomocu kruga ona ulazi u mrezu energetskih podrazaja kakve u nasem svakodnevnom zivotu tijelo vise nije nauceno slusati. Samo zahvaljujuci krugu snovi postaju stvarnost i u krugu moze se materijalizirati sve ono sto zamislimo a sto postoji jer ponavljam krug je maternica u kojoj raste zametak da bi postao Neko. Zato krug i stvara vrlo bistru vizualizaciju ili otjelovljenje na razini ekstaze. To je popraceno logikom snazne volje za ostvarenjem neceg, bas kao sto vjerovanje i djeluje na nas duh. Krug je toliko utkan u nas fizicki zivot da vise bez njega ne mozemo, a da ne mozemo uopće vise ni da razmisljamo.

Krug je uostalom i jedan od prvih simbola kojeg svaka vjestica spoznaje na pocetku svog rada. Ona bez njega ne moze jer je on u datom trenutku prsten koji je stiti od prejakog a istovremeno vrlo snazno odasilje skoncentrisanu energiju u zeljenom pravcu. O fizickom iscrtavanju zastitnog vjesticijeg kruga dosta se pise u raznim udzbenicima a li o onom psihickom malo. Zasto? Zato sto je rijec o iscrtavanju takozvanog Vatrenog Kruga zastite, kao jedne od najacih tvorevina naseg ljudskog uma.

Vjestice ovako rade Vatreni Krug zastite:

Okreni se tijelom i licem tacno prema jugu i zatvori oci, kako bi pogled skrenula unutar sebe, u svoju unutrasnjst. Skoncentriraj se na plamen plavkasto crven, zamisli ga pred svojim ocima, pusti da njegovi plamicci zapocnu lizati pred tobom i dizati se sve vise i vise u zrak, sve dok ne odu toliko visoko da su na dohvat nebeskim zvijezdama. Kad ti je to uspjelo, podigni ruke iznad svoje glave i pljesni jednom, svom snagom izgovarajuci zazivanje "Os". To zazivanje mora se izvesti sa produzenim glasom s, pa ce ono zazvucati "Osss".
Spusti ruke i ispruzi desnu ruku s kaziprstom i izgovori u sebi zazivanje "Ex Pano Osssss".
Zatim se okreni put zapada i ponovi to isto, pa onda i kad si okrenuta prema sjeveru i prema istoku. Kad se ponovno licem i tijelom okrenes prema jugu, podigni ruke iznad glave i tri puta njima pljesni izgovarajuci pri svakom udarcu ono poznato "Osss". Kad spustis ruke, zamisljeni plamen Vatrenog Kruga zastite ojacat ce i plamtjeti oko tebe a ti ces biti unutar plamena i potpuno nedodirljiva. Unutar takvog kruga zastite vlada potpuna odsutnost razmisljanja o zemaljskim stvarima, otkrivaju se najdublji ponori vlastitog bica i vlastitog znanja koje je poznato a zaboravljeno.
Zelis li razbiti ovako iscrtan Vatreni krug dovoljno je podignuti ruke iznad glave, pljesnuti jednom i izgovoriti "Ex so".Krug ce odmah nestati.

Nimalo se ne cudim sto je toliko vjestica - nikad ne zaboravljam kako je medju brojnim nevinim zrtvama inkvizicijskog progona bilo i dosta pravih vjestica -otislo u smrt a da nije pisnulo ni jednu rijec. Bile su pri svjesti kada su ih okivali uz drvene stupove i kad bi ih zive zapalili a one nisu progovorile ni rijeci, ni ispustile jauka. Zbog toga su ih proglasavali vjesticama i poslije smrti. A, jadnici, nisu ni znali da su te iste vjestice u trenutku privodjenja lomaci oko sebe iscrtavale psihicki krug zastite, kojim su potpuno bile odvojene od materijalnog fizickog svijeta i zapravo se povlacile u unutrasnjost maternice koja ih je stitila. Tijelo je propalo ali s njim ne i njihove misli i spoznaje. Magijski krug odijelio je svijet duha od svijeta fizicke boli i zato su one bile potpuno neosjetljive na ono sto im se dogadjalo.
VJESTICIJA BOCA

U bilo koju srijedu koja pada u vrijeme punog mjeseca uzmi bilo kakvu bocu, bilo kakvog oblika.Vazno je samo da njezino staklo bude neprozirno. Obred se zapocinje raditi izmedju ponoci i javljanja prvih pijetlova. Boca se opere, osusi, a zatim dobro nakadi tamjanom izmjesanim sa miomirisnim travama. Radi se iskljucivo pri svjetlosti jedne pripaljene crvene svijece. Boca se iznutra ispuni ruzmarinovom stabljikom kojoj se dodaju razni siljati predmeti poput eksera, igala i slicnog. Dok se boca puni valja neprestance recitirati:-Arre, Arre, Arre..." Kad je boca do vrha ispunjena pazljivo se u nju ulijeva crno vino, sve do samog vrha. Zatim se boca zacepi a cep se zalije voskom one crvene svijece.U jos topli vosak ureze se vrhom noža križ u obliku slova T. Boca se potom sprema na skrovito mjesto u kuci daleko od bilo cijeg pogleda i vise se nikad ne otvara. Ona sluzi kao neprekidna zastita ciju zastitnu barijeru nije moguce probiti nikakavim pa ni vjesticijim carolijama.
ORFEJEV ELIKSIR

Postoje dvije recepture za spravljanje Orfejevoj eliksira. Prva je jednostavnija, druga kompliciranija. Obje, međutim, imaju svoju jednaku vrijednost pri čemu ih se razlikuje samo po načinu upotrebe odnosno pri primjeni.
Za spravljanje jednostavnijeg Orfejevog eliksira potrebno je imati po dvije trećine cvijeta crvenog, divljeg maka i cvijeta jaglaca te jednu trećinu stolisnika. Za pripremanje kompliciranije recepture potrebno je imati po jednu devetinu cvijeta divljeg maka, cvijeta jaglaca, cvijeta akacije, cvijeta bazge, cvijeta jasmina, lišće stolisnika, lovorovog lišća te jednu cijelu biljku verbene i odoljena.
Svi ovi sastojci stave se u posudu koja ni u kojem slučaju ne smije biti metalna i preliju se ključalom vodom. Ostavi ih se poklopljenima tačno devet minuta a nakon toga se napitak procijedi i spremi u dobro začepljenu bocu pa koristi prema potrebi i prilici.
Vjerovanje da vještice lete na metlama najvjerovatnije se može pronaći u paganskim obredima plodnosti u kojima bi učesnici obreda zajahali metle, vile i motke, pa bi ih jahali i plesali s njima kroz polja kako bi ih učinili plodnim.

Za vještice se vjerovalo da nakon sabata lete na metlama, noseći svoje kotlove s čarobnim napitcima koje izlijevaju u mora, dižući oluje i nevrijeme što potapaju brodove. Također se vjerovalo da Sotona daje vješticama mast za letenje koja sadrži halucinogene droge i kod njih stvara samo dojam da lete.
Danas se metle u klanovima koriste u simboličke svrhe pri čemu je Viša Svećenica koristi da pomete zlo iz magičnog kruga.


Oprema koju vještica koristi od velikog je značaja za osobu koja je posjeduje i ne može se dijeliti i posuđivati. Mora biti ručno rađena i svrha njenog korištenja se ne može mijenjati. Vjeruje se da oprema prima vibracije korisnika i postaje magična samo za njega odnosno nju. Kod izrade predmeta za korištenje u magične svrhe koristi se morska sol i sveta voda koja se dobiva sa svetih, starih izvora i vrela. Mješajući ta dva elementa dobiva se blagoslov u ime Boga i Bogije i pomoću te mješavine predmeti se čiste da bi postali posvećeni.


Za vrijeme čistih, zvjezdanih noći kad se ti obredi održavaju predmeti se postavljaju na prozorsku dasku da bi bili okupani mjesečinom jer Mjesec je izvor vještičije moći. Mjesec je u vezi s dva osnovna vjerovanja vjernika - srebrom i tajanstvenim brojem sedam. Srebro je sastavljeno od sedam elemenata, sedam je boja duge i sedam dana u nedjelji. Zbog svega toga srebro je jedan od osnovnih materijala od kojih se prave magična pomagala.
Magični krug koji se sastavlja u ritualima simbol je jedinstva, mjene godišnjih doba i ciklusa rođenja i smrti.Kad se stvara krug, poklonici ulaze kroz duhovna vrata koja se za njima zatvaraju. Na taj način krug postaje sveto područje gdje četiri elementa koja se poštuju dobivaju čarobna svojstva.


Athame, sveti bodež crne drške s urezanim magičnim oznakama simbol je unutrašnjeg "ja" vještice i služi za iscrtavanje magičnog kruga a umjesto njega mogu se koristiti i mačevi ili palice napravljene od drveta ili kristala, u svakom slučaju uvijek prirodnih materijala. Palice se prave od živog drveta i time dobivaju veliku duhovnu moć. Palica napravljena od vrbe je palica vode,Mjeseca i čaranja. Ako čarolija zahtjeva uklanjanje negativnih uticaja koristi se glogova palica.Za palicu se uvijek odabire ravna i tanka grana, izbuši se šupljina u sredini, fino se izbruši, napuni pamukom i zatim oživi s tri kapi vještičije krvi.


Na oltaru svi predmeti moraju biti u ravnoteži u kojoj su suprostavljena crna i bijela boja kao simboli dobra i zla u prirodi. Kad se vjernici kreću prema oltaru oni su u položaju između te dvije boje. Cvijeće na oltaru je naprstak i velebilje a simboliziraju dva ekstrema.. U sredini oltara je Boginja.


Stang, štap sa četiri zubca predstavlja njenog sudruga Rogatog Boga. Četiri elementa predstavljeni su - pentagramom koji predstavlja zemlju, zapaljenim tamjanom koji predstavlja zrak, svijećom koja predstavlja vatru i posudom sa vodom. Na oltaru mogu biti još mač, lobanja, bodež bijele drške i oltarnik. Svijeće koje se pale mogu biti crne, bijele , crvene , plave ili zelene zavisno o kojoj je čaroliji riječ. Crna predstavlja negativnost, bijela ljubav i mir, crvena ljubavne odnose, plava zaštitu i zelena obilje. Oltar je centar za ritual ali ne postoje neka posebna pravila o njegovom uređenju, osim pravila da svi predmeti koji će se koristiti u obredu budu predočeni na njemu. Ako se ritual odvija u zatvorenom prostoru oltar je stol ili drvena kutija na podlozi od cigle. Ako se odvija na otvorenom prostoru koriste se stijenje ili drveni panjevi.Ne smiju se koristiti materijali poput željeza i čelika jer se njihova energija mješa s energijom ritualnih alata.


Kao jedna od vještičijih vještina koristi se i hipnoza a pomagalo koje kod nje služi naziva se "vještičija kugla".To pomagalo proizvodi se od 1788., a riječ je o staklenoj kugli plave ili zelene boje promjera osamnaest centimentara koja se vrti pred osobom dok je ne dovede u hipnotičko stanje.Ponekad se postavljanjem na prozor ili tamni ugao kuće koristi da bi odbijala zlo ili lošu sreću.Stoga se kugla uvije mora drzati čistom jer privlači na sebe svu zlu sreću koja bi u protivnom pala na kuću.


Za protjerivanje zlih duhova tradicionalno se koriste tri predmeta - zvono, Knjiga Sjena i svijeća.
Osim spomenutog još se koriste i pehari za vino ili vodu, vještice oko pojasa nose magično uže za vezivanje i vrećicu sa čarolijama oko vrata.Prstenje i narukvice također imaju magična svojstva.
Kotao je posuda za kuhanje koja stoji na tri noge i za njega su vezane mnoge legende o čarobnim napitcima i smjesama za bacanje čini.Vještice ga obino koriste i kao sredstvo pomoću kojega proriču budućnost, ispunivši ga nekom tekućinom tamne boje za koju kažu da se u njoj odražavaju vizije iz budućnosti.
Crna mačka je svakoj pravoj vještici itekako potrebna te ona ne spada u one klasično-bajkovite priče o vještičijoj crnoj mački već o pravom, živom "rekvizitu". Vještice se posebno služe mačjim kandžama. Da bi se do njih došlo, mačka mora biti mrtva, jer u protivnom dobrovoljno neće dozvoliti rezanje. Komadici mačji kandži se režu na što sitnije komadiće a zatim u avanu tucaju u prah.

Tokom Srednjeg vijeka ovaj je prah bio neizbježnim sastojkom svih poznatih otrova a koristile su ga i Borgije za uklanjanje suparnika i suparnica. Danas se otrovi sve manje spremaju pa se prah od mačjih kandži upotrebljava kao pomagalo kađenja. Tom prahu se ama baš ništa ne dodaje, on za kađenje služi takav kakav se spravi.

Želiš li izvesti neki od crnomagijskih obreda napravi dobar žar od lješnjakovog drva. Pri svakom početku crnomagijskih obreda baci po tri prstohvata od mačjih kandži na žar i pusti nek izgori uz pucketanje i specifičan neugodan miris. To isto učini i na kraju svakog crnomagijskog obreda.Na taj način obred ima svoj početak i svoj kraj i ništa prije početka i ništa poslije kraja ne ostaje nedorečeno. To je isto kao da si napravila magijski krug zaštite jer iz počinjenog ne ostaje ništa negativno vezano uz tebe ili prostor rada.

Posebno je dragocijen zub crne mačke. Dođeš li mu u posjed stekla si veliko blago. Treba u njemu probušiti svrdlom rupu i objesiti ga o kožnu vrpcu, pa nositi u njedrima da ga niko ne vidi. Sve četveronožne životinje pomagat će ti u izvršavanju tvojih nauma. Ali, isto tako, bit ćeš zaštićena i od svih onih koji ti žele nanijeti neko zlo. Ne možeš li ga probušiti, stavi ga kao veliku dragocijenost u svoju vještičiju torbu i nosi stalno uza se.
Da se povežete sa Majkom Zemljom i svojim predacima treba u kući držati punu kristalnu ili metalnu zdjelu zemlje. To može prema nekim tradicijima biti zemlja sa groblja, kada se želi povezanost sa precima, ili zemlja pokupljena sa nekog plodnog tla, poput vrta, ili je uzmete negdje iz prirode, gdje ste šetali. Zdjelu sa zemljom postavite na jedan svojevrsni oltar koji je prekriven nekim platnom.
TREBATE LI POOMOC KONTAKTIRAJTE ME NA email:  mistikaokultizam@gmail.com ili na broj mobitela 092/324-1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.