Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Vještičja apoteka- liječenje pripravcima 2. dio.



Ozljede, nagnječenja, opekline, rane

Djeca su vrlo aktivna i vole eksperimentirati pa se zato često ozljeđuju. Lakše rane i ozljede svakodnevna su pojava i mogu se kod kuće liječiti dobrim izborom djelotvornih ljekovitih biljaka.
Arnika/Gorska moravka
Cvjetovi arnike sprječavaju upale, ubijaju bakterije i potiču zacjeljivanje rana. Njezina vanjska primjena preporučuje se pri kožnim upalama, ranama, furunkulima i ubodima insekata.
Oprez: Ne primjenjivati u slučaju alergije na glavičoke. Tinktura arnike, tj.njezina primjena na oštećenoj koži može izazvati ekceme. Stoga je ne valja uzimati nerazrijeđenu.
Mogućnosti primjene:
  • gotovi pripravci (mast, gel, tinktura)
  • cvjetovi arnike: 1 čajnu žličicu cvjetova preliti s 1,5 dl vrele vode, ostaviti da odstoji 10 minuta i upotrijebiti ohlađeno za obloge više puta.
Crni gavez
Biljka i korijen crnog gaveza djeluju protiv upala, potiču prokrvljenost i ubrzavaju povlačenje oteklina. Njihova se vanjska primjena savjetuje pri unutarnjim ozljedama, uganućima i istegnućima.
Mogućnosti primjene:
  1. gotovi pripravci (mast)
  2. primjenjivati samo izvana
Gospina trava/Trava Sv. Ivana
Uljni pripravci od gospine trave sprječavaju upale i potiču zacjeljivanje rana. Savjetuje se njihova vanjska primjena pri ozljedama, opeklinama i oparinama.
Mogućnosti primjene:
gotovi pripravci
Hamamelis
Listovi i kora grma hamamelisa djeluju tako da sprječavaju upalu i stežu tkivo. Njihova se vanjska primjena preporučuje pri kožnim upalama i za zacjeljivanje rana.
Mogućnosti primjene:
  • gotovi pripravci (mast, otopina)
  • listovi hamamelisa ili kore: 2 žlice listova ili 2 čajne žličice kore zakuhati s 2,5 dl vode, ostaviti da odstoji 15 minuta i upotrebljavati ohlađeno za obloge.
Neven
Cvjetovi nevena sprječavaju upale, potiču zacjeljivanje rana te ubijaju viruse i bakterije. Savjetuje se vanjska primjena za zacjeljivanje rana. Klinička studija pokazala je dobre rezultate pri opeklinama i oparinama.
Mogućnosti primjene:
  1. gotovi pripravci (mast)
  2. čajne vrećice
  3. cvjetovi nevena: 1 čajnu žličicu cvjetova pomiješati s ½ litre hladne vode, kratko zakuhati i ohlađeno upotrebljavati za obloge
  4. za čiščenje rana: 1 čajnu žličicu cvjetova bez čaške preliti s 1,5 dl vrele vode, ostaviti da odstoji 10 minuta i ohladiti.
Borovnica
Za ublažavanje akutnih proljeva preporučuje se uzimanje osušenih zrelih borovnica.
Kamilica
Cvjetovi kamilice posebno su prikladni za primjenu pri grčevima u području želuca i crijeva. Savjetuje se njezina unutarnja primjena pri grčevima i upalama u probavnom traktu.
Kim/Kumin
Pri probavnim tegobama, bolnim grčevima u želucu i crijevima, nadutosti i težini u želucu, kim i kimovo ulje ublažavaju tegobe. Preporuka za njihovu primjenu temelji se više na iskustvu nego na znanstvenim studijama.
Maslačak
Korijen i zelen maslačka prikladni su za liječenje probavnih smetnji, nedostatka teka, poremečaja rada žuči te poticanje izlučivanja mokraće i ponovno uspostavljanje jetrene i žućne funkcije. Biljka se preporučuje za pojačanje mokrenja i sprječavanje bubrežnih kamenaca.
Obični bijeli sljez
Korijen običnog bijelog sljeza preporučuje se radi liječenja lakih upala želučane sluznice. Sluzne tvari koje sadrži tvore sloj i u ždrijelu i u želucu. On štiti želučanu sluznicu od agresivne želučane kiseline.
Paprena metvica
Ulje i listovi paprene metvice prikladni su za ublažavanje raznih probavnih poremećaja. Preporučuje se unutarnja uporaba čaja od metvice pri grčevima u gornjem probavnom traktu i žučovodu te u slučaju osjetljivog debelog crijeva.
Sena
Pri povremenom zatvoru se savjetuje kratkotrajna uporaba listova sene. Sredstva za čišćenje ne smiju se uzimati dulje razdoblje bez liječničkog savjeta!
Sikavica
Savjetuje se pripravke od plodova sikavice/ običnog osloboda uzimati za liječenje toksičnih oštećenja jetre i za potpomaganje terapije pri korničnim upalama jetre i ciroze. Te primjene dobro su potrkijepljene brojnim znanstvenim studijama.
Stolisnik/Hajdučka trava
Lijekovi od cvjetova stolisnika potiču rad žučovoda i pomažu pri gubitku teka, nadutosti, grčevima i proljevu. Preporučuje se primjena njezinih cvjetova i zeleni.
Vražja kandža
Korijen južnoafričke vražje kandže djeluje tako da sprječava upalu i umiruje bol. Savjetuje se unutarnja uporaba ne samo pri artrozi i reumatskim tegobama nego i pri gubitku teka.
Vaša, 

Soror PIAL

TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.