Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Vještičja apoteka- liječenje pripravcima 6. dio

Slikovni rezultat za magija bilja


Liječenje voćem

Rogač
Ljekovito djelovanje:
Rogač je visokokalorična zdrava namirnica. Jede se kad je potpuno zreo i tvrd, prerađuje se u brašno, a prženi i mljeveni rogač izvrsna je zamjena za kavu ili kakkao, ili kao dodatak kavi od cikorije tzv. Frankovoj kavi. Brašno od sjemenki rogača dobro je za dijabetičare, jer sadrži mnogo bjelančevina.
U pučkoj medicini pripravci od rogača imaju široku primjenu. Tako se koriste:
  • za želučano-crijevne bolesti kao što su žgaravica, višak želučane kiseline, a naročito proljevi i slab rad crijeva u male djece
  • za stezanje tkiva, naročito sluzokože
  • kao prirodna preventiva u borbi protiv štetnog djelovanja slobodnih radikala
  • za plućne bolesti
  • za smanjenje povišenih masnoća u krvi
  • za bolesti prostate, kao što su infekcija, hiperplazija i adenom prostate
  • za smirivanje i liječenje kašlja i drugih respiratornih tegoba
  • za liječenje parazita i nametnika u crijevima (amebe, gliste)
  • protv konstipacije
Smokva
Dok u zimskim danima jedem smokvenjak kojega godinama dobivam od punice, naviru mi sjećanja iz djetinstva o penjanju na tuđe smokve, o nedostupnosti onim zrelima, kao i pranje lica i ruku od ljepljivog i “peckavog” mliječnog soka. Poznavali smo i važno pravilo da se poslije smokava ne smije piti voda. Uživali smo doista u tim sočnim i slatkim plodovima. Šteta je što se danas smokve ne jedu stalno ili češće, nego samo gotovo obredno za Badnjak, Uskrs, pučke fešte, te – u nekim krajevima – kao dobrodošlica, uz čašicu rakije. Smokva je u nutricionističkom smislu energetski stimulativna namirnica, te je kao takvu treba uzimati u jutarnjim satima, na početku radnog dijela dana.
Svježe i suhe smokve djeluju laksativno. Još u staroj antičkoj i pučkoj medicini smatrane su najprirodnijim laksativom koji ne iritira, ne ostavlja nikakve posljedice niti stvara naviku.
Povremene zatvore liječimo kompotom od suhih smokava ili od suhih šljiva, kao i kombinacijom obiju voćaka.
Jače ili kronične zatvore liječimo kombinacijom smokve, šljive i sene. Od velike je važnosti znati regulirati probavu kako ne bi došlo do autointoksikacije organizma tj. Trovanja vlastitim otrovima, zbog višednevnog zadržavanja stolice.
U tu svrhu je popularno pripremiti kolačiće ili pogačice od mljevenih suhih smokava, suhih šljiva i usitnjenih listova sene. Za izradu jednog kolačića potrebna nam je jedna jušna žlica smjese, od koje rukama oblikujemo kolačiće. Pohranimo ih u papirnatu ambalažu i svaki dan pojedeno u jutro i navečer po jedan kolačić.
Suha smokva djeluje ljekovito na gastrointestinalni trakt u prvom redu na rad želuca, kao digestiv, te upija višak želučane kiseline, ublažavajući tegobe kod gastritisa i katara želuca.
Uravnotežuje odnos bakterija u crijevnoj flori.
Smokva povoljno i ljekovito djeluje na bronhe pojačavajući sazrijevanje sekreta te smiruje kašalj.
Zbog antiseptičkog djelovanja pučka medicina smokvu rabi za početne upale grla i pluća, a kao vermifug za liječenje nametnika i parazita u crijevima.
Kod ujeda insekata, kukaca i životinja, rabimo oblog od suhe smokve tako da je raspolovimo i privijemo.
Oblog za liječenje raznih tumora i drugih novotvorina, spravljao se od mljevenih smokava u koje se umiješao kavasac i zgnječeni bijeli luk; ta smjesa privila bi se na oboljelo mjesto, ili se svježa smokva ispeče, razreže i stavi na manji tumor ili neku drugu novotvorinu ili otvrdnuće.
Mliječnim sokom smokve koji se pojavi čim se otkine zelena smokva, liječe se bradavice, razni lišajevi i manje ranice. Taj sok stimulira probavu te odstranjuje parazite. Koristan je kao dobro preventivno i kurativno sredstvo za liječenje bubrega i protiv stvaranja, te za izbacivanje buburežnih kamenaca. U tu se svrhu rabi kompot od smokava. Suha smokva se može miješati sa senom, suhom šljivom, praškom krušine i ricinusovim uljem.
Vaša, 
Soror PIAL
TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.