Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Vještičja apoteka - liječenje pripravcima 3. dio


Kava kava

Kava kava spada u biljke iz porodice papra. To je 2 do 3 metra visok uspravan grm velikih srcolikih lisotva. Biljka ima snažne, do 10 kg teške, razgrante, vrlo sočne podanke. Mali, neugledni cvjetovi skupljeni su u klasove. Kavin papar ima oštar, aromatičan i gorak okus. Ostavlja lagan osjećja obamrlosti u ustima.
Primjena u pučkoj medicini
Za poticanje sna, smirivanje živaca te u slučaju klimakterijskih tegoba, bolesti mokračovoda, astme, reume, želučano-crijevnoh tegoba, sifilisa, gonoreje, za smanjenjen tjelesne težine te protiv slabljenja radne sposobnosti i psihičke labilnosti. Kava kava upotrebljava se i kao sredstvo koje opušta grčeve, ponajprije u neuropshijatriji. Druga je navodno djelotvorna i protiv gljivica na koži, aima i dugu tradiciju kao afrodizijak.
Studije
U kliničkim studijama s više od 110 000 sudionika izraženo je djelovanje kave kave u usporedbi s placebom ili sintetskim psihofarmakom. Pri liječenju straha kava kava pokazala se supreiornom u odnosu na placebo i jednakovrijedne lijekove iz službene medicine poput diazepama (valij). Za razliku od valija ili sličnih pripravaka kava kava nije ugrožavala sposobnost reagiranja, a i inače je pokazivala manje ozbiljnih nuspojava.
Luk
Primjena u pučkoj medicini
Unutarnja primjena pri bolestima dišnih putova, upali krajnika i za poticanje funkcije žuči; izvana za rane, pri upali uha, prehladi, opeklinama i ubodima insekta
Znanstveno potrvđene primjene
Luk se preporučuje pri gubitku teka i za sprječavanje arterioskleroze
Luk sadrži slične sastojke kao i češnjak pa djeluje prema istom načelu na krvožilni sustav.
Lipa
Primjena u pučkoj medicini
Kao sredstvo koje potiče znojenjen i mokrenje za jačanje obrambenih snaga, pri želučano-crijevnim tegobama i grčevima.
Znanstveno potvrđene primjene
Preporučuje se primjena cvjetova lipe pri prehladama i suhom dugotrajnom kašlju.
U pokusima na životinjama promatralo se djelovanje cvjetova lipe koji smiruju i sprječavaju upale. Alkoholni ekstrakt pokazao je djelovanje protiv različitih bakterija.
Lavanda
Primjena u pučkoj medicini
Iznutra u slučaju migrene, grčeva i bronhonalne astme. Izvana pri reumi, napetosti, iscrpljenosti, ranama koje teško zacjeljuju i opeklinama te kao pomoć pri uspavljivanju (na primjer u mirisnim jastucima s cvjetovima hmelja).
Znanstveno potvrđena primjena
Savjetuje se primjena njezinih cvjetova pri uznemirenosti i poremećaju spavanja te pri nervoznim želučano-crijevnim tegobama.
U pokusima na životinjama lavanda je smanjila motoričku aktivnost, skratila vrijeme uspavljivanja i produljila vrijeme spavanja.
Vaša, 

Soror PIAL
TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.