Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

utorak, 26. travnja 2016.

Korištenje bilja u liječenju i vračanju





Opis narodnih vjerovanja vezanih uz biljke 
ANIS Koristi se u čarolijama protiv zlih duhova. Sok anisa liječi slabost i mučninu. Voda u kojoj se kuhalo sjeme anisa liječi štucavicu. 
BAZGA Bobice bazge skupljene u ivanjskoj noći koriste se kao amajlije protiv čini. Kora natopljena slanom vodom liječi otekline i bolesti nogu. Čaj od bobica liječi groznicu i začepljenje. Grančica bazge izrezana na devet dijelova, ako se nosi oko vrata kao ogrlica, liječi od padavice. Ogrlica ne smije pasti na zemlju jer gubi svoja svojstva i mora se zamijeniti novom. Stavite grančicu bazge stoci u vodu da biste osigurali njeno zdravlje. Lišće bazge također je dobar zaštitnik od nametnika na voćkama. 
BETONIKA Koristi se kao amajlija za ojačavanje tijela i zaštitu od čarolija i noćnih mora. Osušena i samljevena u prah ili skuhana kao čaj dobra je za glavu i živce. Pomiješana s medom liječi kašalj i prehladu. Pomiješana s medom i octom služi kao osvježavajuće sredstvo. Treba je brati prije nego što procvjeta. BILJE Da biste naudili svom neprijatelju uzmite neku biljku, nije bitno koju, nadjenite joj ime svog neprijatelja i ostavite je neka se osuši. Kako se biljka suši tako će i vaš neprijatelj kopnjeti. 
BONESET Od njega se pravi jaki, gorki čaj koji liječi prehladu i groznicu i tjera zle duhove. 
BOR Japanci vjeruju da zvukovi koje ispuštaju borove grane kad se u njih uvuče vjetar donose sreću i zadovoljstvo, a da borove iglice tjeraju demone. Ako počne padati kiša dok stojite pod borom i ako vam kapi padnu na glavu, te će te noći imati noćne more. Njemačko vjerovanje kaže da će te izliječiti gušavost ako vežete čvor na vrhu najvišeg bora. Češko vjerovanje govori da nećete moći biti ubijeni vatrenim oružjem ako pojedete sjeme borovog češera i to onog s najviše grane. Ne sadite borove u dvorištu jer koliko ih zasadite toliko će članova vaše obitelji umrijeti. 
BOŽIKOVINA Da biste ostvarili svoje snove uzmite devet listova ženske božikovine koje ste ubrali petkom u ponoć u savršenoj tišini, zamotajte ih u krpu koju ste zatvorili s devet čvorova i stavite pod jastuk te prespavajte na tome. 
BOŽUR Štiti od seksualnih demona, padavice i groznice. Da izliječite padavicu izrežite korijen božura na kockice, nanižite ih na konac i nosite oko vrata kao ogrlicu. Promijenite je kad se kockice korijena osuše. Uzet u napitku, osušen i smrvljen u prah, liječi nervozu i živce. 
BUNDEVE Onaj dan kad sadite bundeve mnogo lažite jer će onda plodovi narasti veliki i debeli. Oni koji jedu bundevine koštice bit će lijepi. 
BUNIKA Otrovna biljka narkotičnih svojstava, a ponekad se koristi u ljubavnim napitcima. Koristi se i za prizivanje duhova. 
CIKLAMA Kao dodatak vinu služi kao opojno sredstvo. Njen se korijen koristi u ljubavnim napitcima i čarolijama. 
CIKORIJA Natrljajte tijelo sokom ove biljke da biste zadržali poljuljano prijateljstvo s nekom osobom. 
CRVENI LUK Držati ga na polici u smočnici da ubije sve bakterije u kući bilo je osobito popularno u vrijeme epidemija malarije, a za luk se vjerovalo i da tjera zle duhove. Ako vas ugrize kukac natrljajte ranicu lukom da zaustavite oteklinu i infekciju. Ako vam krvari nos stavite komad luka na svoj zatiljak. Ako ne želite plakati dok čistite luk gulite ga naopačke od korijena prema gore, a druga je metoda da u ustima držite iglu, čačkalicu ili komadić kruha. Treća kaže da treba u suvratak haljine zadjenuti iglu, dok četvrta spominje komad sirovog krumpira koji valja držati u ustima. Također se vjeruje da vam oči neće suziti ako luk gulite pod tekućom vodom. Nikad ne ostavite ljuske luka nepočišćene okolo po sobi jer će te na sebe navući nesreću, ali ako ih spalite prizvat će te sreću. Jedete li luk subotom navečer, sutradan, u nedjelju, nećete vidjeti svog dragog. Jedete li mladi luk na Uskrs cijele će te godine biti zaštićeni od zmijskog ugriza. Držite glavicu luka na uzglavlju kako biste si osigurali miran san. 
CVIJEĆE  Ako u kuću unesete cvijeće izniklo na kukuruzištu kruh će vam se pokvariti. Grci su vjerovali da se njihovi gosti neće napiti ako na stol stave vazu s cvijećem. Ako vam cvijeće brzo uvene netko je zaljubljen u vas. Cvijeće uvijek presađujte na svjetlosti mjesečine. Da biste zaštitili svoje cvijeće od nametnika, s vremena na vrijeme puhnite u njega duhanski dim. Nikad ne unosite u kuću cvijeće koje cvjeta u svibnju jer će vam donijeti nesreću. Želite li da vaši karanfili budu raznobojni, uz posađeno sjeme iskopajte male rupe u koje stavite komadiće boje i karanfil će biti one boje kakva je "posađena" uz njega. Cvijeće koje raste iz lukovice dobro je saditi u vrijeme vladavine zodijačkog znaka Vodenjaka. Ne držite u sobi žuto cvijeće jer ono donosi nesreću. Darujete li žuto cvijeće to je znak ljubomore. Procvate li proljetno cvijeće ponovno u jesen, zima će biti bijedna. Da bi vam maćuhice dobro i bogato cvjetale sadite ih rano ujutro, oko šest sati i uvijek ih zalijevajte u to vrijeme. Dobro ih je saditi na sjevernoj strani vrta ili u suprotnom neće dostići punu ljepotu svog cvata. Da bi vaše sobno cvijeće dobro cvjetalo zalijevajte ga vodom u kojoj su se tri dana namakale zdrobljene ljuske jajeta. Nikad ne sadite mirtu oko kuće jer će vam ona donijeti bolesti i nevolje. Dobro je u vrtu imati suncokret jer on donosi sreću. Nikad ne zalijevajte cvijeće dok je sunce visoko na nebu jer će uvenuti. Božur presađujte samo u listopadu i studenom, dalije u posljednjem tjednu svibnja i to kasno popodne, a petunije jednako kao i maćuhice uvijek sadite i zalijevajte rano ujutro. Daruje li vam netko mladice cvijeta ne zahvaljujte mu jer vam se neće primiti. Uzmete li mladicu cvijeta s nekog groba ona neće rasti. Daruje li muškarac ženi orhideju zaljubljen je u nju. Ako netko uđe u kuću i zamiriši mu cvijeće, a u kući nema cvijeća, ta će osoba uskoro umrijeti. 
CVIJET RAZLIČKA  Ako ste muškarac uberite ovaj cvijet rano u zoru dok je još rosa na njemu, stavite ga u džep i nemojte taj džep otvarati sljedeća dvadeset četiri sata. Nakon toga otvorite džep i ako je još svjež oženit će te se. 
ČAJ Dobro je spaliti iskorištene listiće čaja jer to donosi sreću. Ispadne li vam vrećica za čaj primit će te pismo. Nikad ne ostavite da vam čajnik zviždi jer je to znak da će vas vaša ljubav napustiti. 
ČEŠNJAK Egipćani su ga smatrali božanskim utjelovljenjem koje liječi mnoge bolesti. Nisku od češnjeva češnjaka dobro je nositi kao zaštitu od zla. Objesite nekoliko glavica u svojoj dnevnoj sobi tako da se osigurate da u nju uđe samo dobro. Mornari su ga smatrali amajlijom koja će ih čuvati od brodoloma. Ako se nosi oko vrata koristi protiv astme, glista i prehlade. Osobito veliku snagu ima češnjak koji se na Božić iznese na stol. Nosite ga sa sobom i nikakvo vam zlo neće moći nauditi. Objesite li glavice češnjaka po bolesnikovoj sobi, pomoći će te mu da ozdravi jer će bolest napustiti njegovo tijelo i ući u češnjak. Vjeruje se da se onaj tko nosi glavicu češnjaka u džepu nikada neće razboljeti. 
ČUVARKUĆA Kuću na kojoj raste čuva od udaraca groma, a ako raste na krovu štiti je od požara. Sok iz listova nanesen na čelo i sljepoočnice liječi od glavobolje, a kapi od upale uha. 
DINJA Da proreknete svoju budućnost prepolovite dinju i jednu polovicu okrenite prema dolje. Ispadnu li koštice to je znak da ćete izgubiti sve što imate. Ne ispadne li niti jedna koštica postat će te bogati u roku od nekoliko mjeseci.
DIVIZMA Lišće i cvijeće divizme nosi se kao amajlija protiv čarobnjaštva. Stavite je ispod svog jastuka da odagnate noćne more i demone. Nosite je sa sobom da odagnate divlje zvijeri i svoje neprijatelje, a sebi date hrabrost. 
DJETELINA Neudana žena koja se pod svaku cijenu želi udati treba učiniti sljedeće: pronađite djetelinu s četiri lista i metalnom je pribadačom pribijte iznad ulaznih vrata svog stana ili kuće. Prvi neoženjeni muškarac koji prođe ispod tih vrata oženit će se s vama. Isto vrijedi i ako pojedete djetelinu s četiri lista, prvi neoženjeni muškarac koga sretnete postat će vam suprug. Djetelina se ne smije kositi za vrijeme mladog mjeseca jer će stoka koja jede takvu djetelinu dobiti slinavku. 
DRVEĆE Drveće uvijek sadite držeći ga s dvije ruke i to u društvu prijatelja jer će samo tako drvo rasti i napredovati. U mnogim zemljama smatra se znakom nesreće posjeći zdravo drvo. Osuši li se drvo u dvorištu, netko u obitelji će umrijeti. 
GINSENG Korijen ginsenga smatra se moćnim afrodizijakom koji se koristi u ljubavnim napitcima. Također liječi upale, a četiri čaše čaja od ginsenga svaki dan liječe od gotovo svih bolesti. 
GRAH  Grah je moćni seksualni simbol i simbol plodnosti. Muškarce čini potentnima, ali kod žena može uzrokovati sterilnost. Koristi se i kao amajlija protiv čini i uroka. U Egiptu je bio zabranjen svećenicima, a Grci i Rimljani su ga smatrali svetim. Sok dobiven iz cvijeta vrtnog graha koristi se za uklanjanje bora i mrlja s lica. Ako ste kuhali grah i zagorio vam je, stavite posudu u hladnu vodu i okus zagorjelog će nestati. Bijeli grah kuhajte tako da u vodu stavite tri crna kamenčića, ali ne smijete iste kamenčiće koristiti više od tri puta. Ako posađene stabljike graha izniknu bijele umjesto zelene bit će smrti u obitelji. 
GRAŠAK Kad sadite grašak nemojte pričati ili će ga kad sazri ptice pozobati. Da bi biljka lijepo procvala i urodila redovi trebaju uvijek biti okrenuti od sjevera prema istoku. 
HLADOLEŽ Koristi se u čaranju i u napitcima da olakša porod i ženske bolove. 
HRAST Srušiti zdravi hrast znak je nesreće, osobito ako na njemu raste imela. Ako to ipak učinite, ostavite nešto imele na panju kako bi ponovno narasla. Kad vam netko u obitelji umre, idite i požalite se prvom hrastu i on će vas zaštititi. Sadite hrastove kad je mjesec u zadnjoj četvrti jer će te se tako osigurati da će te dobiti novac. Ako u siječnju vjetar iskrivi hrastove u jesen će žetva biti dobra. Lovci koji si žele osigurati dobar ulov neka odrežu hrastovu granu i preskoče preko nje zajedno sa svojim psima ili neka uz sebe kao amajliju uvijek nose vučju pandžu ili veprov zub, kamenčić s pojilišta divljih zvijeri i grančicu bosiljka. 
HREN Da biste izliječili reumatizam jedite mnogo hrena. 
IĐIROT Stavlja se iznad vrata da odvrati zle duhove. 
IMELA Da otvorite bravu stavite grančicu imele u nju. Nosite je oko vrata da odvratite zlo od sebe. Liječi padavicu, akne, bolove, rane, donosi ljubav, sreću i dobro zdravlje. Iscrtajte krug ispred vatre i uzmite dva lista imele. Jednom listu dajte ime vaše ijubavi, a drugom svoje ime. Ono s imenom vaše ljubavi stavite izvan, a ono s vašim unutar kruga. Priča kaže da će te se oženiti ako list vaše ljubavi skoči unutar kruga. Imela liječi iscrpljenost i stres. Naberite je za vrijeme punog mjeseca u ožujku, složite mali vijenac i objesite je u svojoj dnevnoj sobi. Neka tamo ostane cijele godine, štiteći vas i vaše ukućane. Ujedno liječi i trovanje, ali samo ako je zlatnim srpom skinuta s hrastova stabla i ako nije dotakla zemlju, jer u suprotnom donosi nesreću. Takva imela štiti i od zlih duhova i pomaže kod plodnosti. Austrijsko vjerovanje govori o tome da će te ugodno spavati i imati lijepe snove ako stavite imelu na vrata svoje spavaće sobe. Dajte grančicu imele kravi koja se prva otelila u novoj godini da biste zaštitili životinje koje u vašem domaćinstvu daju mlijeko. Ako tijekom studenog i prosinca po hrastovima ne možete naći imelu čuvajte se nevolja te godine. 
JABUKA Koristi se u ljubavnim napitcima i receptima i čarolijama protiv  neprijatelja, osobito u onima u kojima se jabuka zarezuje nožem. Želite li saznati ima li osoba koju simpatizirate iste osjećaje prema vama, uzmite jabuku, dajte joj njegovo ili njeno ime i pokušajte je prepoloviti koristeći se samo rukama. Ako pukne, odgovor je pozitivan. Ili držite jabuku za peteljku i vrtite je lijevo­desno, cijelo vrijeme izgovarajući abecedu. Na kojem slovu jabuka otpadne to je ime vaše prave ljubavi. Izbrojite sjeme u jabuci da biste saznali koliko će te djece imati. Daruje li vam netko jabuku i pukne li plod na pola nakon što zagrizete u njega, vratite mu tu jabuku ili će vas stići nesreća. Berete li jabuke po noći na mjesečini, plodovi neće istrunuti. Ako na Božić sunce zasja kroz krošnju jabuke, urod jabuka sljedeće godine bit će vrlo dobar. Da bi stablo jabuke dobro rodilo na Pepelnicu pospite oko njega pepela. Uzmite nekoliko sjemenki jabuke i pritisnite ih na čelo. Onoliko koliko ih ne padne toliko će dana proći dok ne vidite svog dragog. Ako djetetu nakon rođenja prije nego što bilo što pojede natrljate jezik kriškom jabuke postat će izvrstan pjevač. Ako možete rukama prepoloviti jabuku, vaš vam bračni partner nikada neće moći zapovijedati. 
JAGODE Koliko jagoda prvi put u proljeće pojedete toliko će vam trebati čaša vina da se napijete. Uvijek sadite nekoliko vrsta jagoda jer će te tako uvijek imati dobar urod. 
JAREBIKA Vješa se na ulaze u kuću da zaštiti od demona. Nosite njene bobice kao ogrlicu da se zaštitite od uroka. 
JASEN  Njegova se kora koristi u receptima protiv bolesti jetre i slezene. Voda u kojoj se kuhalo jasenovo lišće pije se jutro nakon velike gozbe i služi za smanjenje težine. Ako ste žena nosite list jasena u lijevoj rukavici da prepoznate muškarca za kojeg će te se udati jer će on biti prvi kojeg sretnete nakon što stavite list. Ako je stavite u desnu prvi muškarac koga vidite postat će vam ljubavnik, a ako list stavite u džep ili torbu štitit će vas od zlih duhova. Ako je vašu kravu ugrizla zmija vežite joj oko vrata svežnjić jasenovih grančica jer će one izvući otrov iz nje. Manje je opasno staviti joj grančicu jasena u jasle ako mislite da je netko bacio uroke na nju. Za svaki slučaj, vežite joj grančicu jasena za rogove jer će je to općenito štititi od zla. Jednim udarcem jasenove grane možete ubiti zmiju. 
JASIKA Služi kao lijek protiv nijemosti ako se lišće jasike nosi pod jezikom. 
JEČAM Koristi se za proricanje, a i kao zaštita od demona ako se prospe po podu, a koristi se i protiv bubrežnog kamenca. 
KADULJA Liječi bolesti živaca. Osobi koja ima epileptični napad iscijedite u usta sok lišća kadulje. 
KAPRA Pupoljci se koriste u ljubavnim napitcima. Muškarac koji je zbog nekog čarobnog napitka postao impotentan može se izliječiti jedući kapru. 
KESTEN Koristi protiv reumatizma ako ga nosite sa sobom. 
KOPAR Lišće i sjeme koriste se u ljubavnim napitcima i receptima. Skuhajte kopar u vinu i natopite mješavinom krpu koju pomirišite da biste zaustavili štucanje. Zajedno sa soli predstavlja amajliju protiv čini. 
KOPRIVA Koristi se u napitcima kao afrodizijak. Kao amajlija se koristi protiv zlih duhova. Stavlja se na kožu da se zaustavi krvarenje. 
KORIJANDAR Samljeveno sjeme koristi se u ljubavnim napitcima. Parite ga da biste dobili sastojak čarolija. 
KRASTAVAC Sprječava požudu. Trudnice nikada ne bi trebale kiseliti krastavce jer će krastavci u kratkom vremenu potpuno omekšati i biti bezukusni. Ako ih žena sprema za vrijeme svog mjesečnog ciklusa krastavci će se pokvariti. Osobe koje vole kisele krastavce i koje ih jedu u velikim količinama imaju problema sa žuči.
KRASULJICA Ako se prokuha u sirutki, procijedi i pije ujutro, liječi astmu i plućne bolesti. Lišće stavite na ozljede i otekline da brže zacijele. 
KRUMPIR Nosite sa sobom krumpir da se zaštitite od reumatizma. Ako jedete krumpirovu koru imat će te rumene obraze. Loš je znak za kuharicu kojoj zagori krumpir.
KUKOVINA Njen korijen, ako se nosi oko vrata, uzrokuje grčeve i padavicu. Da biste zacijelili slomljenu kost izmiješajte sok od lišća ove biljke u jednakoj količini s bijelim vinom i ispijajte ga sedam dana. Lišće koje se stavlja na kožu održava trezvenost, donosi zadovoljstvo i otkriva tajne. 
KUKURIJEK Crni kukurijek koristi se protiv glavobolje. Oba, crni i zeleni, koriste se u receptima protiv gubitka razuma i melankolije. Nikad ga ne unosite u kuću jer donosi glavobolju, a i kokoši će vam prestati nesti jaja. 
KUKURUZ Grmi li u studenom kukuruz će dobro roditi, kao i ako u lipnju bude sušno vrijeme. Vjeruje se da kukuruz bolje raste za mjesečine nego za tamnih noći, a najbolji dan za sadnju kukuruza je 26. ožujka, a ni u kojem slučaju ne sadite kukuruz prva tri dana u svibnju. Nije dobro spaljivati kukuruzne klipove jer se kaže da će vam sljedeće ljeto žega spaliti urod. Stavite na ploču štednjaka nekoliko zrna kukuruza i dajte im imena svojih prijatelja. Onaj prijatelj čije se zrno prvo pretvori u kokicu prvi će se udati ili oženiti. Sadite li kukuruz i preskočite li jedan red, netko će vam u obitelji umrijeti prije nego što ponovno budete sadili kukuruz. 
KUKUTA Koristi se kao sastojak masti za letenje te za smanjivanje poiude i ljubavi. Nosite kukutu sa sobom da pobijedite neprijatelje. 
KUMIN  Žvačite sjeme kumina da biste zadržali nečiju ljubav ili kao afrodizijak. Također olakšava želučane smetnje. 
KUPUS Listovi kupusa, ako se koriste kao oblog, izvlače groznicu. Želite li saznati za kakvu će te se osobu udati zavežite si oči i otiđite u vrt. Tamo napipajte kupus i iščupajte ga, pa provjerite njegovo korijenje. Ako je ravno udat će te se za zgodnog muškarca, a ako je grbavo muž će vam biti ružan. Bitno je također i da je na korijenju mnogo zemlje jer što je više zemlje na njemu muž će vam biti bogatiji. Ako se zasađeni kupus ne pretvori u glavice nego odmah ide u sjeme to je znak smrti u obitelji. 
LOKVANJ Sastojak ljubavnih napitaka. Kao amajlija štiti od uroka, donosi sreću i uspjeh. 
LOVOR Pomaže kod mokrenja nakon poroda, a također i kao lijek za nervozu i paralizu. U tu svrhu sušite lišće i sameljite ga u prah. Lišće lovora se često koristi i kao amajlija ako se na njemu napišu magične riječi. 
LUBENICA Vjeruje se da će vam u želucu izrasti lubenica budete li gutali njene koštice. Ako otvorite veliku lubenicu i vidite da je nezrela, u obitelj će vam doći bolest i tuga. Lubenice je dobro saditi za vrijeme vladavine horoskopskog znaka Raka jer će takve lubenice imati samo jedan rod, ali će sigurno biti slatke. Inače, sjeme lubenice posijte početkom svibnja i to prije nego što sunce izađe, odnosno, kaže se da lubenice treba saditi kad jabuke procvjetaju. 
LJILJAN Kinesko vjerovanje govori o tome da dok god je ljiljana u kući u tu kuću neće ući zlo. Prvi bijeli ljiljan koji vidite donijet će vam snagu. Ako je netko krivo optužen i pogubljen nevin na njegovu će grobu iznići tri bijela ljiljana. Zakopajte komad stare kože tamo gdje rastu ljiljani i spoznat će te sve zločine koji su se dogodili u prošlosti. Ako vam u vrtu cijelo ljeto cvjetaju ljiljani, zimi će vaša obitelj imati problema. Na Uskrs posadite lukovicu ljiljana omotanu papiričem s imenom vaše simpatije. Koliko visoko ljiljan naraste tolika je njegova ili njena ljubav prema vama. Ako mladenki date ljiljan bit će snažna, čestita i odolijevat će izazovima. 
LJUBIČICE Berite ih u proljeće jer donose sreću i ostvaruju vam želje. Lišće ljubičice zacjeljuje rane i tjera zle duhove. Vjenčić od ljubičica, ako ga stavite na glavu, izliječit će vam glavobolju i vrtoglavicu. Bol u očima liječe ljubičice prokuhane u ulju. Pojedite prve tri ljubičice koje nađete u proljeće i to ljeto nećete biti bolesni. 
MAČJA METVICA Napitak od osušene mačje metvice liječi žene od histerije, a potiče i mjesečnicu. Kad se njen sok pije pomiješan s vinom ozljede lakše zacjeljuju. 
MAJČINA DUŠICA Liječi od astme i plućnih bolesti te sprječava noćne more. 
MAJORAN Svježi sok biljke liječi nervozu, glavobolju ili vrtoglavicu. 
MANDRAGORA Narkotična biljka, sastojak ljubavnih napitaka i masti te napitaka plodnosti. Muška biljka ima ugodan, a ženska neugodan miris. Bobice su također narkotične i koriste se kao afrodizijak ili anestetik. Ovo je jedna od najotrovnijih biljaka koje vještice koriste i treba biti vrlo oprezan s njom. Koristi se i za liječenje impotencije, a kao amajlija za sprječavanje trudnoće. Da bi se sačuvala treba je svakog petka prati u vinu i držati umotanu u bijelu ili crvenu svilu. 
MASLAČAK Ako vam vjetar otpuhne maslačak u lice primit će te važno poslovno pismo. Vjeruje da otpuhujući sjemenke maslačka možete točno utvrditi koliko je sati jer će te u jednom dahu moći otpuhnuti upravo onoliko sjemenki koliko je upravo sati. Ako se cvijet maslačka razleti kad nema vjetra uskoro će kišiti. Otpuhnite maslačak i koliko sjemenki ostane na stabljici toliko će te djece imati. 
MIOMIRIS Vješa se na ulaznim vratima da čuva od vještica. Pomiješan s bijelim vinom ima dobar učinak na mozak i želudac. 
MIRHA Koristi se da odagna zle duhove. Da biste osvojili nečiju ljubav namirišite se njome. 
MLADICE Kad nam netko da mladice voća, povrća, sjeme ili grančice za cijepljenje voća i vinove loze, ne smijemo zahvaliti jer nam se neće primiti. 
MLJEČIKA Liječi kožne i spolne bolesti. 
MODRI KLOBUČAC Otrovna biljka koju vještice koriste za napitke i masti za letenje. U Engleskoj su ga iscjelitelji znali koristiti protiv reumatizma. Homeopatski se koristi kao protuotrov. 
MRKVA Koristi se u ljubavnim napitcima, a stari su je Grci smatrali snažnim afrodizijakom. Kad se uzima s vinom pomaže kod začeća. Jedite mrkvu i imat će te dobar ten. 
NARANČIN CVIJET Mladenka mora u svom buketu imati narančin cvijet koji je simbol plodnosti jer će samo tako imati uspješan brak. Napitak od narančine kore štiti od pijanstva. 
NARCIS Koristi se u ljubavnim napitcima, a njegov korijen liječi i zacjeljuje rane, smanjuje bolove i otekline. Ne unosite prve narcise u kuću jer donose smrt i neće vam se izleći pačiči. 
NEVEN Sjeme nevena samljeveno u prah pomoći će da ulovite lopova. Stavite ga ispod glave kad spavate ako se bojite da će te biti opljačkani. Koristi se u napitcima za liječenje groznice. 
ORAHOVE LJUSKE Ne smiju se spaljivati u peći jer druge godine orasi neće roditi, odnosno osušit će se i otpasti.
PAPRAT Sjeme muške paprati koristi se u ljubavnim napitcima. Sjeme ženske koristi se u čarolijama nevidljivosti. Bere se na Ivanjsku noć između jedanaest navečer i ponoći. Ne darujte paprat jer to znači da darujete tugu. Kad sadite paprat, na dno posude uvijek stavite par zrna zobi tako da biljka može lijepo napredovati. Dobro je paprat zalijevati vodom u kojoj ste prali rublje uprljano menstrualnom krvlju. Ako vam je paprat počela venuti dodajte zemlji žlicu ulja i biljka će se oporaviti. 
PAPRIKA Ljuta paprika, kad se uzima u napitku, sprječava trovanje. 
PASJI STRUP Cvjetovi ove biljke koriste se kao sastojak ljubavnih čarolija. 
PERJANICA Cvijet koji ne vene. Predstavlja besmrtnost i koristi se u čarolijama za dug život. Cvijet crvene perjanice osušen i smrvljen u prah zaustavlja mjesečnicu i krvarenja. Cvijeće bijele perjanice koristi se kod spolnih bolesti. 
PETOLIST  Sastojak je ljubavnih napitaka. Nosi se kao amajlija koja štiti od čini, a njegov korijen skuhan u octu koristi se kao lijek koji iscjeljuje otekline, čvoruge i rane. Sok petolista liječi zubobolju i bolesti čeljusti. Ako se objesi u predsoblje služi kao amajlija koja štiti kuću. 
POVRĆE Ono povrće koje raste iznad tla uvijek treba kuhati u nepokrivenoj posudi i staviti ga kuhati u hladnu vodu. Kuhate li povrće koje raste pod zemljom, znajte da ga treba stavljati u vodu tek nakon što voda zakipi. 
PŠENICA Znat će te da će pšenica dobro roditi te godine ako je urod lješnjaka bio dobar. Da biste si osigurali dobar urod, kad prolazite pokraj pšeničnog polja, bacite preko lijevog ramena u polje maramicu. 
REPA Sok repe koristi se protiv glavobolje, zubobolje i bolova u čeljusti. Kaže se da repu vole jesti zaljubljene osobe.
ROSOPAS Koristi se da spriječi nečije zatočeništvo. Njegov sok uklanja bradavice. 
RUTVICA Listovi rutvice prokuhani u vodi liječe bolesti živaca. Stavite svježe listove na glavu da izliječite glavobolju. Pojedeni listovi smanjuju požudu. Nosite je oko vrata da se zaštitite od čarolija. 
RUŽMARIN Njegovo se ulje koristi u napitcima za očuvanje ljubavi i za bolje pamćenje. Koristi se i kao amajlija protiv zlih duhova, a stavljen iznad kreveta štiti od noćnih mora. 
SALATA Koristi se u ljubavnim napitcima. Sok od salate popijen prije spavanja olakšava san. 
SJEME Nikad ne zahvaljujte na dobivenom sjemenu ili vam neće niknuti. Nikad ne sijte sjeme za vrijeme punog mjeseca jer neće uspjeti. One biljke koje uspijevaju nad zemljom treba sijati ujutro. 
SJEMENKE JABUKE Ako ste muškarac uzmite dvije sjemenke jabuke, dajte im imena dviju ženskih osoba koje poznajete ili simpatizirate, navlažite ih i zatim ih pažljivo stavite na svoje gornje kapke, brzo trepnite i ona sjemenka koja prije padne nosi ime žene koja će vam postati suprugom. Ako ste žena prerežite jabuku na pola i izvadite joj sve sjemenke. Svakoj od sjemenki dajte ime jedne muške osobe koju poznajete. Zagrijte pećnicu, stavite sjemenke na lim i čekajte da vidite koja će sjemenka prva puknuti jer ta nosi ime osobe za koju će te se udati. 
SMOKVA Koristi se u ljubavnim napitcima. Liječi otekline, a žena uz njenu pomoć može začarati muškarca. 
SPORIŠ Sastojak je ljubavnih napitaka te napitaka plodnosti. Natrljajte njime ruke i sve i svatko koga taknete voljet će vas. Nosite ga kao amajliju hrabrosti i sreće i za liječenje groznice i trovanja. Obješen u kući štiti od uroka. 
SUNCOKRET Služi za zaštitu od zlih duhova. Sjeme kao sastojak napitaka čini žene plodnima. Spavajte sa suncokretom pod jastukom da doznate istinu. 
ŠAFRAN Perire bolne oči u vodi u kojoj se namakao šafran. Kao sastojak napitaka liječi žuticu.
ŠPAROGA Vino u kojem se kuhao korijen šparoge pomaže kod zubobolje. Ako se uzima nekoliko jutara za redom pojačava požudu. Kupanje u tekućini u kojoj se kuhala šparoga sprječava grčeve i bolove u donjem dijelu tijela. 
TRATINČICA Onoga tko ubere prvu tratinčicu u proljeće ispunit će duh koketiranja. Prokuhajte korijen tratinčice i smanjit će te se. Nemojte saditi divlje tratinčice u svoj vrt jer će te na sebe navući nesreću. Svi znamo da ćemo otkidanjem latica tratinčice otkriti da li osoba koju simpatiziramo dijeli naše osjećaje. 
TROSKOT Biljka koja jača i štiti vid onoga tko je nosi sa sobom. Ako se uzima interno njen sok liječi očne holesti. Bere se za vrijeme jutarnjeg mjeseca. 
TRUBLJIKA Korijen ove biljke ušećeren ili ukiseljen u octu koristi se protiv upala. Sok dobiven iz korijena pomiješan s vinom čini lijek protiv prehlade i bolesti pluća. Lišće ove biljke štiti od  čini ako se nosi sa sobom ili ako se stavi na neko mjesto u kući. 
TUŠANJ Stavljen pod jastuk sprječava noćne more. 
VELEBILJE Otrovna biljka čije se lišće koristi u mastima za letenje, stimulira srce i dišni sustav pa stoga utječe na stvaranje iluzije letenja. Kad se ispije u napitku izaziva vizije, halucinacije i sposobnost predviđanja budućnosti. Ako se nanosi na kožu pomaie kod upala i oteklina. I sok od korijena se može koristiti, ali kao i s lišćem treba biti vrlo pažljiv kod uporabe. 
VIDAC Njegov sok ili sok prokuhane biljke koji je dodan bijelom vinu poboljšava pamćenje i jača oči. 
VINOVA LOZA Vješajući na trsove listove rabarbare, zaštitit će te svoju lozu od napasnika. Za to je dobar i drveni pepe, jer on tjera crve. Pada li kiša na Uskrs, vinova loza neće roditi. Navući će te na sebe nesreću budete li spaljivali vinovu lozu.
VISIBABA Ako je ugledate prvi dan proljeća nemojte je ubrati i unijeti u kuću jer će te na sebe navući nesreću, a neki tvrde čak i smrt. Ako pojedete prvu visibabu nećete potamnjeti tog ljeta. 
VOĆKA Ako vam se neka voćka počela sušiti zalijevajte je vodom u kojoj se pralo suđe i voćka će se oporaviti. Sadite li mlade voćke činite to za vrijeme punog mjeseca jer je to znak da će se primiti i dobro uspijevati. Ako vam trešnja ne rodi objesite na nju nekoliko starih boca i sljedeće će godine biti puna plodova. Isto vrijedi i za stablo šljive. Za šljivu je dobro i da joj oko korijena u proljeće bacite malo soli. Ima li šljiva sitan cvijet plodovi će joj biti krupni, odnosno od krupnog cvijeta nastaju sitni plodovi. Bude li grmljavine 12. veljače, te godine šljive neće roditi. Općenito, ako vam voćka neće roditi vežite joj grane žicom ili u zemlju zabijte nekoliko čavala. Nemojte brojiti nedozrelo voće na granama, jer će se pokvariti prije nego što sazri. Nađete li dva ploda srasla zajedno imat će te sreće. Oko kruške je dobro staviti stare cipele i kante i stablo će lijepo napredovati. Za dobar urod svake vrste voća dobro je na voćku objesiti potkovu. Loše je kad kiša okupa rascvale krošnje voćaka jer se vjeruje da će voće te godine biti crvljivo. Ako se na jednoj voćki istovremeno pojave i plod i cvijet to je znak da će biti smrti u obitelji. Želite napakostiti susjedu i učiniti da mu voće prestane roditi, na voćku objesite vrećicu sa sjemenom ruže, sjemenom gorčice i šapom lasice. 
VRBA Uberite devedeset devet listova s devedeset devet vrba i spalite ih. Smrvite pepeo u fini prah i pojedite ga i moći će te predviđati budućnost. Kinezi vjeruju da grančice vrbe štite od zlih duhova koji šire bolesti. Irsko vjerovanje govori o tome da u vrbama žive duše koje preko glazbe komuniciraju s ovim svijetom, pa ako posiječete vrbu njena duša umire. To je drvo dopušteno srušiti jedino u slučaju da njegove grane počnu rasti prema gore jer je to nesretni znak. Na novogodišnju noć bacite cipelu na vrbu i ako ostane u granama brzo će te se oženiti ili udati. 
ZOB Trljajte lice zobenim brašnom svakog jutra kako biste imali lijepu kožu. Najpovoljnije vrijeme za sadnju zobi je između 27. i 29. ožujka jer ako sijete u to vrijeme zrno će roditi krupno i brojno. 
ŽIR  Stavite nekoliko žirova u vrećicu i objesite je djetetu oko vrata i to će ga zaštititi. Ako žir stavite na prozor štitit će kuću od udarca munje. 
ŽITARICE Da se zaštitite od vještičjih čini prospite zrna žitarice oko kreveta. Vještica će imati potrebu izbrojiti zrnje što će je spriječiti u bacanju čarolija. 
Vaša, 
Soror PIAL
TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.