Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

ponedjeljak, 25. travnja 2016.

Vještičja apoteka - liječenje pripravcima 7.



Iz riznice travarstva

Menstrualni grčevi
Mliječni napitak
Kod menstruacijskih bolova i grčeva pomaže mliječni napitak od stolisnika i metvice, a koji vrlo brzo djeluje.
SASTOJCI:
  • 1 žličica stolisnika
  • 2 žličice metvice
  • 2,5 dl kipućeg mlijeka
  • 1 žličica maslaca
  • 1 žlica meda
PRIPREMA: Usitnjeni suhi stolisnik i metvicu preliti kipućim mlijekom te pokriveno ostaviti da odstoji 10 minuta. Mlijeko procijediti, umiješati maslac i med, te toplo uzimati 3 puta na dan.
Vodena bolest
Čajna mješavina
Vodena bolest je nakupljanje vode u potkožnom tkivu i tjlesnim šupljinama, a otekline su najčešće vidljive na nogama i potkoljenicama. Protiv oteklina i za bolje izlučivanje vode djelotvorna je mješavina hrena, pastrnjaka, celera i peršina.
SASTOJCI:
  1. 200 g korijena hrena
  2. 200 g korijena pastrnjaka
  3. 200 g korijena celera
  4. 200 g korijena peršina
  5. 2, 5 dl vode
PRIPREMA: Korijen hrena, pastrnjaka, celera i peršina oguliti, krupno naribati, osušiti i pomiješati. 1 žlicu mješavive preliti kipućom vodom, te pokriveno ostaviti da odstoji 20-30 minuta. Tekućinu procijediti te uzimati 2-4 puta na dan, poslije jela.
Kostobolja
Mast od češnjaka
Mast od češnjaka tradicionalan je kućni pripravak koji pospješuje cirkulaciju krvi te smanjuje bolove od reume, artritisa i gihta.
SASTOJCI:
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2-3 žlice masti
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
PRIPREMA: Češnjak oguliti te zgnječiti ili sitno naribati. Pomiješati mast i maslinovo ulje, dodati češnjak i sve zajedno kremasto umiješati. Po potrebi, mast od češnjaka snažnom masažom nanijeti na bolna mjesta.
Žučni napad
Prašak od pelina
Gorke tvari pelina pospješuju izlučivanje žuči, žučnog pijeska i žučnih kamenaca, a osobito
kod iznenadnog žučnog napadaja.
SASTOJCI:
  1. Na vrh noža pelina u prahu
  2. 1 žlica meda
PRIPREMA: Usitnjeni suhi pelin u električnom mlincu za kavu samljeti u prah. Prašak čuvati u hermetički zatvorenoj posudi te uzimati 1-2 puta na dan prah pelina umiješan u med.
Ovisnost o alkoholu
Osim što smiruje živce i tako pomaže kod nemira, neuroze i nesanice, postoje tvrdnje da pasiflora uspješno liječi alkoholizam tj.ovisnost o alkoholu. U ljekovite svrhe upotrebljavaju se nadzemni dijelovi pasiflore, ubrani u vrijeme cvatnje, te osušeni i priprmeljnei kao čaj. Pasiflora nije otrovna, već ljekovita biljka koju je priznala i službena medicina. Zbog toga je, osim kao tinkturu priprmeljneu od svježe biljke, često nalazimo i u gotovim ljekovitim pripravcima.
SASTOJCI:
  • 1 žličica pasiflore
  • 2,5 dl kipuće vode
PRIPREMA: Usitnjene suhe nadzemne dijelove psiaflore, s cvjetovima ili plodovima, preliti kipućom vodom. Nakon što pokriveno odsotji 10 do 15 minuta, tekućinu procijediti te uzimati 2 do 4 puta na dan.
Vaša, 
Soror PIAL
TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928



Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.