Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Magijski nož u vračarstvu

Nož se koristi u raznim čarolijama i predstavlja glavni rekvizit svake vračare. „Vjenčani nož“ naziva se onaj koji je nosila mladenka u krilu ili mladoženja u pasu za vrijeme crkvenog vjenčanja i ima glavnu ulogu u ritualima bajanja.Isto tako, ukraden ili pronađen nož ima identično svojstvo zajedno sa ukradenom kosom za košnju, srpom ili iglom. Svim tim predmetima zajednička je osobitost da mogu liječiti pojedine bolesti i magiju.
Nož ima svoju divinacijsku funkciju u liječenju, naime, nož koji se koristio pri bajanju treba zabosti u zemlju iza vrata ili negdje drugdje. Nakon što se baje od probadanja u tijelu (de junghi), nož treba zabosti u zemlju gdje se voda slijeva, ispod strehe, kako bi se moglo pratiti što će se desit sa nim. Ukoliko bude u toku tri dana uhvatio malo hrđe to je znak za vračaru da bolesnik neće ozdraviti.
Rumunjske i bugarske vračare vjeruju ukoliko nekom padne za vrijeme krštenja nož i viljuška, i još se zabodu u tlo, slute veliko zlo tojest to se tumači kao loš znak koji najavljuje da će dijete umrijeti neprirodnom smrću.
Oni koji se plaše tuđih magija trebaju noću ostavljati pod jastukom nož vrhom okrenut ka vratima. Rekviziti koji se još koriste u ovom slučaju su mašice, sjekira i metla jer osiguravaju zaštitu od zla. Za mašice i metlu vjeruje se da tjeraju magiju daleko a sjekira i nož imaju moć da posijeku svako zlo.

Vaša 

Soror PIAL


TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.