Prema arapskoj predaji u amuletima se kriju magične moći, a njihovo porijeklo navodno vodi još od Adama. Mogu biti od različitih prirodnih materijala - papira, pergamenta, svile, drveta, školjki, poludragog kamenja, olova, srebra, zlata, a njihova blagotvornost i zaštitnička moć najviše ovisi o njihovim mističnim sadržajima. U Egiptu su se mumije prekrivale amuletima od zlata, bronce, kamena i keramike da bi štitile besmrtnost umrle osobe. Na njima su najčešće citati iz svetih knjiga, imena Božijih poslanika i anđela, mistični i astrološki znakovi, šifrirane fraze i numerološke vrijednosti Lijepih Božjih imena, imena vjerovijesnika, magični kvadrati i figure...
Moć osobnih amuleta

Prema vjerovanjima, amuleti privlače i okupljaju sve sile, djelujući na svim kozmičkim planovima, te čovjeka postavljaju u središte tih sila, uspostavljajući odnos između njega i tajanstvenih sila koje utječu na njegov život. One su ‘korespodencija’ između čovjeka i duhovnih bića, a ovisno o njihovom sadržaju, smatralo se da mogu očuvati zdravlje, sreću i blagostanje, te darovati snagu, životnu svježinu, mudrost, svijest i život bez stresa.
Amuleti se dijele u dvije grupe – osobne i opće.

Među osobnim amuletima na najvećoj su cijenjeni bili oni koji su štitili od bolesti i zaraze; čuvali i razvijali prirodnu snagu i spolnu aktivnost. Među njih su spadali i oni koji su štitili trudnice, čuvali ih od pobačaja, stimulirali im lak porođaj i normalan dotok mlijeka nakon porođaja. Osobni amuleti su morali biti dovoljno moćni da bi nadvladali urokljive oči i osujetili sve nasrtaje zlih duhova, koji su smatrani za uzročnike teških bolesti, zaraza, nesreća i propasti.
Među opće amulete ubrajali su se oni koji su skrivani u temeljima i zidovim kuća, koji su postavljani na ulazima u sela, koje su štitile imanja i stoku. Oni su vrlo često pravljeni od olova i obično su imali neograničen vijek trajanja.
U mnogim zemljama svijeta ne može se ni zamisliti život bez amuleta, a djeca ih dobijaju čim navrše 40 dana. Obično se nose u kožnim vrećicama ili na medaljonima oko vrata, ruke, pasa ili bedara i rijetko se skidaju. 
Sanjati amulet  znači uspjeh; nositi ga u snu predkazuje ljubavni doživljaj.
Za ljubavStavite ključ na crvenu platnenu traku koju ćete uvijek nositi sa sobom.
ili
napravite maleni crtež ptice crtajući ga pravim perom i tintom (mastilom) u koji ćete staviti nekoliko kapi ružinog ulja. Stavite crtež u svilenu crvenu vrećicu i nosite je sa sobom.
Za srećuNosite pero od sove ili medvjeđi zub na sredini leđa ili unutar jakne.
Za zaštitu
Nosite sa sobom minijaturni mač od zlata ili srebra. Može se napraviti i kao privjesak koji ćete nositi na lančiću.
Za dobro zdravljeNabavite nekoliko ptičjih kostiju i uvijek ih nosite u svojoj odjeći.
Za otkrivanje lopovaU trenucima kada ste sami, u potpunoj tišini, nacrtajte na papir crtež (gore), a zatim ga stavite u lijevu cipelu i nosite ispod pete.
Pogledajte moju ponudu amuleta. Radim i po narudžbi. http://mistikaokultizam.blogspot.hr/2016/10/amuleti-rucno-izraeni.html
Vaša, 
Soror PIAL
TREBATE POMOC obratite se na mistikaokultizam@gmail.com ili na mob: 092 324 1928