Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

petak, 27. studenoga 2020.

Vilinski prstenovi - usuđujete li se ući ?




Tisućama godina iznenadna pojava prstena gljiva je siguran znak prisutnosti bića iz onog svijeta. Ti bi se prstenovi naizgled pojavili preko noći ili putovali s jednog mjesta na drugo, bez jasnog ritma ili razloga. Upozorenja o mračnim silama koje stvaraju ove abnormalnosti prenošena su generacijama - riječ je o tradiciji vilinskih prstenova.

Ovi vilinski prstenovi (vilinski krugovi, krugovi vilenjaka ) prirodni su fenomen. Gljive stvaraju oblik prstena ili luka unutar tla, utječući na travu na tom području izvirujući kroz zelenilo tvoreći krug gljiva. 

Ti su prstenovi - nekima lijepo iznenađenje i sreća, a drugima pak mračni predznak i neugodan doživljaj posebno ako se nalaze na njihovom dvorišnom travnjaku - mogu se proširiti s vrlo malo centimetara ili 50 metara ili više. 

Smatra se da je prvi prsten pronađen u Belfortu u Francuskoj ujedno i najveći prsten ikad pronađen. Promjer mu je otprilike 2000 metara X 600 metara, a star je zapanjujućih sedam stotina godina.

Ponekad na nekom području može biti više prstenova, a mogu se i preklapati, stvarajući neobične, zavojite uzorke u travi. Često je trava unutar prstena mrtva ili uvenula te ima jasno drugačiju boju od trave van kruga.



Natprirodna stvorenja s tajanstvenim moćima

Prstenovi vila imaju povijesnu, mitsku reputaciju, što otkrivaju folklor i upozorenja koja ih okružuju širom svijeta, ali posebno u zapadnoj Europi.

Razna mjesta imaju i svoja lokalna vjerovanja koja okružuju vilinske prstenove, ali mitovi uglavnom uključuju vile ili natprirodna bića koja plešu oko prstena ili im prsten služi kao portal između carstva vila i našeg svijeta. 

Također ponegdje se vjeruje da su krugovi djelo vještica i da se mora jako paziti da se ne zaluta u vilinski krug, jer vas on tada može transportirati u vilinsko carstvo iz kojega mogu proći i godine dok se na vratite u ovaj svijet.


Prstenovi su poznati u cijeloj Europi. U Francuskoj ih zovu "čarobnjačkim prstenovima", a u Njemačkoj "vješticama" gdje su najčešće viđeni u Walpurgisnachtu, uoči 30. travnja, kada se   vještice sastaju i održavaju velike proslave u čast dolaska proljeća.

U engleskom, skandinavskom i keltskom i mnogim drugim tradicionalno europskim vjerovanjima prstenje uzrokuje ples vila ili vilenjaka. Takvi su se događaji posebno povezivali s noćima obasjanim mjesečinom, a iznenadna pojava prstenova ujutro bili su dokaz plesa večer prije.

U Škotskoj se vjeruje da vile sjede na gljivama i koriste ih kao stolove za blagdane, dok u Walesu priča svjedoči da su vile brale gljive i koristile ih kao suncobrane ili kišobrane. 

Čak se i danas u Walesu kaže da prstenovi označavaju mjesto na kojem se usitinu nalazi podzemno vilinsko selo. 

Velški folklor također prstenove smatra mjestima plodnosti i bogatstva i tvrdi da će usjevi uzgajani oko njih ili stoka koja se hrani u blizini - cvjetati.

Suprotno tome, nizozemske su legende govorile da je neplodnu sredinu prstena uzrokovao vrag koji je tamo stavio svoju mliječnu mlječiku. 


Ne koračajte u prsten !

Općenito se smatra da vilinske krugove treba izbjegavati jer su to opasna mjesta, povezana sa zlonamjernim bićima.

Ako se usudite ući u krug, mnogi mitovi upozoravaju, da ćete umrijeti mladi. Usto postajete nevidljivi za smrtni svijet i ne možete pobjeći iz prstena ili ste odmah prebačeni u vilinsko carstvo. Mogli biste u njemu i izgubiti.  U svakom slučaju, bit ćete prisiljeni plesati oko ringa dok ne umrete od iscrpljenosti ili ludila.

Da biste izbjegli ovu užasnu sudbinu možete poduzeti određene mjere poput trčanja oko prstena devet puta (samo devet puta, jer je 10 previše i poništit će postupak). 

Kaže se i da za ulazak u prsten bez kazne možete trčati oko prstena tijekom punog mjeseca, ali samo u smjeru u kojem sunce putuje danju. Ako to učinite, možda ćete bez kazne moći ući u prsten, prisloniti uho na zemlju i čuti kako vile plešu pod zemljom. Mogli biste prilokm ulaska nositi i kapu unatrag, jer se vjeruje da to zbunjuje vile, pa vam neće vam naštetiti.

Vaša,


Soror PIAL



Sve informacije možete dobiti na e mail: mistikaokultizam@gmail.com ili na privatni mobitel + 385 92 324 1928 od 17 do 21 sat svakog radnog dana, te subotom i nedjeljom od 10 do 21 sat

    Ova stranica služi isključivo za zabavu


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.