Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

srijeda, 2. studenoga 2016.

Tarot i proricanje budućnosti- kako žive vještice?

Slikovni rezultat za traditional witchcraft
Tradicionalno vještičarstvo je generalni pojam pod kojim se mogu svrstati stotine tradicija i praksi raznih naroda. Ono ne predstavlja vještičarstvo kakvo je možda bilo prije par stoljeća, već kakvo jest, što se zna na osnovu dokumentacije etnologa i usmenih narodnih predaja. Većina praksi tradicionalnog vještičarstva su Evropskog porijekla, ali ne sve. Zajednički im je rad i komunikacija sa duhovima, elementima prirode, obožavanje predaka, određen nivo animizma (u slučaju npr. drveća), te korištenje narodne magije.
Tradicionalno vještičarenje je uglavnom praksa individualaca, obitelji, i malih grupa. Ljudi koji se bave njim baziraju svoju praksu na starim pričama, praznovjerjima, narodnim predajama i dokumentiranim magičnim praksama i ritualima. Bit tradicionalnog vještičarenja je proučavanje izvora i povijesti, praksa i iskustvo u magiji, te istraživanje razloga zašto vještice rade i vjeruju u određene stvari.
Slikovni rezultat za traditional witchcraft
Vještičarenje nije religija, već osobni duhovni način života temeljen na starim običajima
Vještica prati paganske tradicije, ali tradicije koje vještice prate individualno variraju. Vještica ne prati određenu dogmu već njen put proizilazi iz osobnog prosvjetljenja i iskustva. Božanstva u tradicionalnom vještičarstvu su Boginja i Bog, Trostruka Boginja Mjeseca i Rogati Bog Sunca. Još neka od uvjerenja su povezanost osobne i cjelokupne životne energije ne samo ove planete nego i čitavog univerzuma.
Vještičarenje, kao osobni put pojedinca, nema jasnu definiciju. Naprotiv, vještičarenje kao takvo dopušta čovjeku da sam odluči šta će na svom putovanju prihvatiti, a što odbaciti. Zbog toga neće nikad biti previše popularno, jer zahtjeva trud, volju i želju da se ciljevi ostvare. 
Ali onaj ko se jednom iskreno nađe na tom putu i ko spozna svijet i prirodu kroz svoje misli i postupke, biće itekako nagrađen. Jer sam osjećaj i spoznanja da smo rođeni na ovom predivnom svijetu i da se kroz svoj rad sve više i više uklapamo u savršenost prirode, nagrada je samo po sebi. 
Zbog toga ovaj put ne teži ka novcu kao materijalnom blagu, već se u prvi plan stavljaju sreća i ljubav koju kada osjetimo iskreno dostižemo sklad, a to je mnogim vešticama zapravo i cilj i najveća nagrada koju mogu osjetiti u toku života.
Vaša,
 Soror PIAL



Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.