Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

srijeda, 31. siječnja 2018.

Lijek za sve - sedam začina koje možete jesti svaki dan

Povezana slika

Začini nisu samo dodatak jelima, oni su također neprocjenjiv lijek za naš organizam. U nastavku pročitajte koje su začinske biljke saveznici u borbi protiv bolesti

1. BosiljakListovi bosiljka sadrže esencijalna ulja sa snažnim antioksidativnim i antibakterijskim svojstvima. Uz to, bosiljak je odličan izvor željeza i vitamina A. Dodajte ga netom nasjeckanog u salate po želji i tjesteninu.
2. KaduljaMagična kadulja nadaleko je poznata po svojim antiupalnim svojstvima. Osušite listiće kadulje i radite od njih čaj kojim možete ublažiti tegobe uzrokovane osjetljivim zubnim mesom, upaljenim grlom ili bolnim sinusima.
"Korijander potiče izbacivanje teških metala iz tijela i pomaže jetri u tom procesu. Čisti kožu, ublažava kožne upale i želučane tegobe."
Dodajte svježe listiće kadulje u umak kojim ćete preliti omiljeni mesni odrezak. Samo budite oprezni s količinom jer ovaj začin ima intenzivni okus i miris.
3. Korijander
Potiče izbacivanje teških metala iz tijela i pomaže jetri u tom procesu. Čisti kožu, ublažava kožne upale i želučane tegobe. Možete ga dodavati u salate, pečenja i smoothieje, a možete i napraviti napitak od suhih sjemenki. Jednostavno ih prelijte vrelom vodom i pustite da odstoje 10 minuta.
4. MatičnjakU našim krajevima često se prije spavanja pije čaj od matičnjaka zato što smiruje i izrazito blagotvorno djeluje na organizam i živčani sustav.
Međutim, sitno nasjeckane svježe listove matičnjaka možete dodati u voćne salate ili pak tijesto za kekse i muffine. Matičnjak pomaže u liječenju afti ili groznica na usnama, smanjuje visoku temperaturu i glavobolje.
5. Peršin
Za uzgajanje peršina trebat će vam mali improvizirani vrt na terasi ili balkonu. Ovaj začin odličan je za imunološki sustav, pomaže u odstranjivanju viška tekućina iz tijela, liječi živčani sustav i jača kosti. Također je sjajan osvježivač daha.
"Ružmarin sadrži kafeinsku i ružmarinsku kiselinu, dva moćna antioksidansa s ljekovitim djelovanjem i odličan je izvor vitamina E. "
Koristite ga svježeg u juhama, rižotima, umacima, varivima, salatama i faširancima. Ubacite ga u jela 5 minuta prije kraja kuhanja jer tijekom dugotrajne izloženosti visokim temperaturama gubi dosta ljekovitih svojstava.
Povezana slika
6. RužmarinSadrži kafeinsku i ružmarinsku kiselinu, dva moćna antioksidansa s ljekovitim djelovanjem i odličan je izvor vitamina E. Dobro podnosi sušu i siromašno tlo pa ga možete saditi u teglicama i držati na svom balkonu bez straha.
Sjajno se slaže s mesnim jelima pa ga možete dodavati u sva pečenja a bit će odličan dodatak pečenom 'teškom' povrću poput krumpira ili batata.
7. MentaIma anestetička svojstva i pruža osjećaj hlađenja. Sadrži nekoliko ključnih vitamina i minerala, ali njezino najjače svojstvo je ono antioksidativno. Blagotvorno djeluje na probavu, ublažava nadutost, grčeve, žgaravicu i zatvor. Ovo je jedan od najsvestranijih začina.
Uvijek je sadite u zasebnoj teglici odvojeno od drugih biljaka jer je dosta "nametljiva" i agresivna te brzo raste. Dodajte ju u voćne salate, pospite njome sladoled, ubacite ju u smoothieje ili napitke. Listiće možete osušiti i od njih raditi čaj.
Blagoslovljeni bili,

Vaša,

Soror PIAL

Sve informacije možete dobiti na e mail: mistikaokultizam@gmail.com ili na mobitel 092 324 1928 od 17 do 21 sat svakog dana.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.