Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

petak, 11. lipnja 2021.

Što nam po horoskopskom znaku poručuju biljke ?



Zadatak vegetacije jest prenijeti nam zrake ljepote biljaka i savršenstva, čiji izvor leži u višim sferama i koji svim snagama nastoje prodrijeti u našu donju sferu.

Svako sjeme je mali kaos.
Sve se u prirodi sastoji od principa razdvajanja sile i zajedničkog otpora. Vatra i Voda u biljci očituju se zelenom bojom lišća.
Uništavanje je koncentrirano u korijenju, sublimacija u jarkim bojama cvijeća i voća. Sjeme je tamnica viših sila, pa stoga analogno prikazuje pad ili mit o Saturnu koji proždire vlastitu djecu. Dakle bitka, čije su različite faze predstavljene znakovima; i nema nijednog stvorenja na svijetu koje ne nosi ove znakove u svojim vanjskim oblicima.
Na primjer, u hrastu, trpkog okusa žira, zatvorenog u krutu ljusku, kaže se da je ovo drvo doživjelo strahovit nalet otpora koji ga je želio potpuno uništiti. Uzimajući u obzir, s istog gledišta, list grožđa, njegovo zrno i svojstvo vina, primijetit ćemo da je u zrnu voda izuzetno zgusnuta otporom, uslijed čega se tako obilno manifestira u grozdovima i lišću. List nam svojim oblikom govori da se voda tako obilno očituje samo zato što je odvojena od svoje vatre i što su njezine manifestacije dvojake, kao u većini ostalih biljaka. Ali iz toga proizlazi da je vatra u ovoj biljci potpuno odvojena od vode, što se može vidjeti, na primjer, u grozdu, gdje peteljke bobica, izmjenjujući se s lišćem, sjede na suprotnoj strani stabljike. Prirodni zakon zahtijeva da se vatra uvijek uzdiže iznad vode, zahvaljujući čemu peteljka bobice u grozdu uvijek sjedi iznad odgovarajućeg lista. Vatra je vrlo blizu osnovnom životu, što je s njom gotovo suštinski, i to je razlog ispravnom sferičnom obliku grožđa, kao da svojim prašnicima i plodnicima upija puni ciklus astralnih potencijala, čiji je broj potpuni krug i uspostavlja ravnotežu između otpora i snage.

Osjetila biljke kroz četiri elementa i horoskopski znakovi

Zemlja odgovara osjetilu mirisa.
Voda odgovara okusu.
Vatra odgovara pogledu, obliku.
Zrak odgovara osjećaju dodira, dimenzija.
Peti element odgovara sluhu, duhu, to je eter.

Govoreći o biljkama, vidimo da se ova četiri osnovna elementa međusobno kombiniraju i tvore 12 glavnih vrsta, koje odgovaraju znakovima zodijaka i mogu poslužiti za određivanje općeg karaktera biljke.

Biljke označene znakom Ovna su tople i suhe. U njima prevladava vatra. Njihov oblik više manje podsjeća na glavu. Na različitim dijelovima su prikazane oči, nos, jezik, usne, brada. Cvjetovi su im žuti i oštrog okusa. Stabljika i lišće su tanki; dvokraki i dvokrilni.
Biljke označene znakom Bika su hladne su i suhe. U njima prevladava zemlja, pa stoga imaju kiselkast okus; lijepog mirisa, visoke, difuzne arome, lako se smrzavaju i donose puno ploda. Neke su u obliku grla, cvjetovi su im dvospolni.
Biljke označene znakom Blizanaca su tople i umjereno vlažne; zrak je njihov element. To je bilje s bijelim ili blijedim cvjetovima, svijetlozelenih listova, slatkastog okusa, koje djelomice izlučuju mliječni sok, oblika sličnog ramenima, rukama ili dojkama. Često sedmerolisne.
Biljke označene znakom Raka hladne su i vlažne. Voda prevladava. Bezukusne su. One rastu u močvari. Cvjetovi su im bijeli ili pepeljasto sivi. Često se nalaze uz obale rijeka i jezera. Oblik njihovih listova nalikuje plućima, jetri ili slezeni; uočljivi i napuhnuti. Cvjetovi imaju pet latica.
Biljke označene znakom Lava su tople i suhe. Vatra je njihov element. Cvjetovi su im crveni. Okus je opor ili gorak. Lako izgaraju. Njihovo voće svojim oblikom podsjeća na želudac ili srce. Oblik cvijeta je križasti.
Biljke označene znakom Djevice hladne su, suhe i prekrivaju puno zemlje. Puzajuće su biljke, tvrde su i krhke. Njihovo lišće i korijenje nalikuju trbuhu ili crijevima. Cvijeće obično ima pet latica.
Biljke označene znakom Vage su tople, vlažne i prozračne. Cvjetovi su im crveni. Stabljike su visoke, mekane i savitljive. Njihovi plodovi i lišće imaju oblik bedra, pupka ili mjehura. Okus im je slatkast. Obično rastu na stjenovitom tlu.
Biljke označene znakom Škorpiona tople su i vlažne; mogu biti neukusne, vodenaste, ljepljive, mliječne i smrdljive. Ponekad imaju oblik ljudskog spolovila.
Biljke označene znakom Strijelca su tople i suhe. Njihov je element vatra. Gorkog su okusa i oblikom podsjećaju na anus.
Biljke označene znakom Jarca hladne su i suhe. Zemlja je njihov element. Cvjetovi su im zelenkasti; sok se zgrušava u zraku i otrovan je.
Biljke označene znakom Vodenjaka umjereno su tople i vlažne. Prozračni su i često aromatične. Oblikovane su poput nogu.
Biljke označene znakom Ribe hladne su i vlažne. U njima prevladava voda. Slatkog su okusa. Njihov oblik podsjeća na prste. Rastu na hladnim i sjenovitim mjestima u blizini vode.

Do sljedećeg susreta, 


Vaša,



Soror PIAL


Sve informacije možete dobiti na e mail: mistikaokultizam@gmail.com ili na 
privatni mobitel +385 92 324 1928 od 17 do 21 sat svakog radnog dana, te subotom i nedjeljom 
od 10 do 21 sat

Ova stranica služi isključivo za zabavu

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.