Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

petak, 27. prosinca 2019.

Bilje u magiji


Upotrebom biljaka u svrhu iscjeljenja i u magijske svrhe, bavim se od malena.
Iako sam fitoterapiju završila samo kako bih imala papir tj. diplomu, uvijek me zanimalo zašto su neke biljke skroz zapostavljene u takvim školama pa ih ja povremeno u određeno doba godine „oživim“ jer ih i sama koristim.
Jedna od takvih biljaka jeste vještičje gnijezdo ili Imela.
Biljka muške energije koja raste na mnogim stablima ali mene zanima ona koja raste na Hrastu, stablu naših predaka, između neba i zemlje, obzirom da nema korijenje i parazitira.
Njen planet je sunce a elementi su vatra i zrak pa bi samim time odgovarala najviše ljudima koji su rođeni u sazviježđu lava, ovna, strijelca, blizanaca, vage i vodenjaka.
Koristi se u ceremonijama,  ritualima i obredima za vrijeme zimskog i ljetnog suncostaja.
Simbolizira plodnost pa se zato i koristi u čarolijama za povećanje seksualne moći kod muškaraca i kao pomoć u začeću kod žena.
Može se spaliti kako bi se počistile negativne energije u prostoru, stavlja se preko praga spavaće sobe da protjera neugodne snove i noćne more, obješena u kući privlači ljubav u dom a može poslužiti i kao zaštitni amulet, od njenih grančica izrađuju se štapići i još pokoji ritualni alat.
Skida se srebrnim nožem ili srpićem za vrijeme zimskog  ili ljetnog suncostaja, sa Hrasta.
U medicinske svrhe koristi se njeno lišće (interno) za snižavanje krvnog tlaka i općeg zdravlja srca i krvožilnog sustava, epilepsije i  reume.
Stimulira kontrakcije maternice pa se koristi za potisnutu menstruaciju i kao pomoć u porođaju.
Bobice su toksične i nikad se ne koriste interno već su pogodne za razne meleme i masti kojima liječimo kožna oboljenja.
Da bi se čovjek otrovao imelinim bobicama morao bi ih baš mnogo pojesti no kućni ljubimci i mala djeca jesu u opasnosti od trovanja.
Postoji mnogo različitih vrsta imela, obavezno se  provjerava botaničko ime i podrijetlo prije bilo kakve upotrebe.
Žene koje su trudne ili doje nikada ne bi trebale koristiti imeline pripravke.
Kao što to biva kod većine otrovnih biljaka, u mikrodozama imaju iznimno ljekovita svojstva ali ako niste stručni u poznavanju i korištenju samoniklog ljekovitog bilja radije ju zaobiđite i samo se poljubite ispod nje, ako imate s kim, ako ne, zagrlite i poljubite Hrast i sve njegove duhove, ljubav je ljubav zar ne?!

Vaša,



Soror PIAL







Sve informacije možete dobiti na e mail: mistikaokultizam@gmail.com ili na privatni mobitel + 385 92 324 1928 od 17 do 21 sat svakog radnog dana, te subotom i nedjeljom od 10 do 21 sat

    Ova stranica služi isključivo za zabavu


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.