Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

utorak, 15. siječnja 2019.

Magija čvorova - vještičje ljestve

Povezana slika
Jedan od najopasnijih i najtajanstvenijih oblika folklorne magije,o kojoj je pisao i Charles Leland istraživač paganskih kultova, jesu vještičje ljestve. Ovaj magični rad koji se naziva još i „konop i perje, napravljen je od čvorova kose i konopa ili bilo kojeg drugog prigodnog materijala, a koristio se u folklornoj magiji, prije svega za bacanje kletvi i prokletstava,dok su mu suvremene neopaganske struje dale i druge namjene.
Najstariji nađeni primjerak datira iz 1878 .godine. Otkriven je u Somersatu u jugozapadnoj Engleskoj, kada su radnici na kući žene za koju se smatralo da je vještica, pronašli uže dugačko oko 5 metara, na kome su bili u pravilnim razmacima vezani čvorovi, a u svaki čvor je bilo umetnuto crno pero. 
Kako je predmet nađen na tavanu kuće, kao i metla, sujevjerni radnici su smatrali da je to bio način da se i vještice penju do krova. Otuda i naziv vejštičje ljestvice.
Lelandova verzija govori o „vještičjem vijencu“  u Italiji koji je bio napravljen od vrpce ili konopca u koji je bila ubačena dlaka žrtve ,a perja crne kokoši su bila vezana za uže.
Vradžbina koju su koristile Strege u Italiji zvala se“ Polo Nero“ i također je u sebi sadržavala pera crne kokoši.
Crna pera su preporučivana da se čupaju sa još žive kokoši i da se čuvaju jer se njima može nanijeti zlo svakoj osobi.
Slikovni rezultat za witch ladder
U uzradi ovog vijenca ili ljestvica koristile su se dlake i crna pera koja  su se vezivala u konopac uz zabadanje igala u same čvorove ,a potom bi se sakrivala u krevet ili madrac osobe  kojoj se željelo nauditi.
Najvažniji dio radnje je bio  inkantancija ili ulijevanje određenih riječi prokletstva u čvorove kao i pri podmetanju vradžbine u krevet.
Kletva sa ove osobe bi se skidala ako bi ,naravno bila nađena,tako što su je bacali niz tekuću vodu, a osoba bi odlazila u Crkvu i prisustvovala krštenju, izgovarajući određene riječi za skidanje kletve. Nakon toga bi se polila Svetom vodom kako bi kletva bila u potpunosti skinuta.
Nije samo u Italiji i Engleskoj bilo ovih vradžbina, zapisi Charlsa Lelanda govore i o vjerovanju u Rumunjskoj da se preljubom židovske žene  i vraga rađala crna kokoš, magija sa crnim kokošima, ali i jajima od iste.  U Transilvaniji, židovskoj, a i u Voodoo magiji se plete vijenac od pera i vješa na ulazu u kuću kao talisman, kako bi se spriječio napad ljudi koji se bave magijom. 
Slikovni rezultat za witch ladder
Također i neopaganski pravci koriste vještičje ljestvice  za svoj rad, između ostalog i za meditaciju, fokusiranje i usmjeravanje energije na određeni cilj.
Broj čvorova varira od 3 do 9. Sama izrada podrazumjeva i ugrađivanje perja kostiju i drugih potrebština u čvor  kako bi osnažile namjeru svoga  stvaratelja. Finalnim vezivanjem posljednjeg čvora sva energija se vezuje i usmjerava u talisman kako bi izvršio svoju funkciju.
Danas se za izradu ovakvih čvorova koriste i kombinacije boja . Crvena za snagu,sreću  i fizičku vitalnost. Plava za mir,zaštitu, bjiela za čistoću, a zelena za rast, zdravlje, plodnost. 
Vaša,
 
Soror PIAL

Sve informacije možete dobiti na e mail: mistikaokultizam@gmail.com ili na privatni mobitel 
    092 324 1928 od 17 do 21 sat svakog dana
    Ova stranica služi isključivo za zabavu

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.