Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

ponedjeljak, 26. listopada 2020.

Samhain proricanje – magija u Noći Vještica



Samhain je dan kada je veo između dva svijeta najtanji.To znači da je vrijeme da se obavi ozbiljno proricanje jer je tada najlakše primiti poruke iz spiritualnog svijeta. 

Znam da će mnogi od vas prvo pomisliti na diviniciju Tarot kartama, ali one nisu jedini način kojim možemo dobiti odgovore. 

Prije svega, Samhain ili popularno nazvana Noć Veštica je i Keltska Nova Godina. Stari Kelti su zato ovaj dan koristili za proricanje i predviđanje događanja koja će se se zbivati u narednih godinu dana.

Neke od metoda, koje su se ticale općih prognoza mogle bi se svrstati u etnoastronomiju, jer su događanja u prirodi i promatranje istih, prema vjerovanju, donosile vijesti o vremenu. 

Tako je običaj da se u ponoć Samhaina promatra Mjesec. Što je više oblaka preko Mjeseca to će više i biti kišnih dana u nastupajućem periodu. Ukoliko bi željeli više informacija o količni padalina, Kelti bi odlazili na rijeku i spuštali jedno drvo u vodu. Preljevanje vode preko drveta bi pokazivalo količinu padalina slijedeće godine. Izlazak u ponoć, na Samhain i promatranje pravca vjetra još jedna je metoda predviđanja vremena i pravca vjetra koji će puhati u danima duge i hladne zime.

Za nas su svakako interesantnije metode proricanja koje svakom pojedincu mogu dati odgovor ili putokaz za buduće događaje. Oni koji poznaju diviniciju Tarotom, Ciganskim ili Lendormand kartama mogu napraviti posebna otvaranja karti te večeri. 

No i oni koji nisu upućeni u rad sa kartama svakako nisu zapostavljeni, jer postoji puno drevnih ali i novijih tehnika proricanja. To je svakako otvaranje Runa, zatim Visak, kristali, kamenje, geomancija i naravno svijeće i magično ogledalo.

Ogledalo za proricanje se oduvijek koristilo, a čak iako  se nema mogućnosti napraviti pravo divinicijsko ogledalo, u te svrhe se može koristiti voda, rijeke ili jezera, ili bilo koja druga tamna reflektujuća površina.

Drevne tehnike korištene u noći Samhaina bile su pomalo i zastrašujuće.
Jedan od načina da osoba sazna svoju budućnost bio je i silazak u neku podzemnu prostoriju, najčešće u podrum, gdje se hodajući unatrag i držeći ogledalo ispred sebe moglo očekivati da se u ogledalu pojave vizije budućih događaja kod tumača.

Djevojka koja bi željela da sazna ime budućeg supruga trebala je prije ponoći, uz svjetlost jedne svijeće promatrati ogledalo jer će se u njemu pojaviti lik budućeg supružnika. Neka vjerovanja govore da ako se ne pojavi lik, a kazaljka prođe ponoć u ogledalu će se pojaviti sam vrag.

Druge preporučene tehnike proricanja ogledalom nisu bile tako zastrašujuće i nisu predviđale nezgode te večeri. Jedna od tehnika preporučuje da se djevojka češlja ispred ogledala, vjerovatno iz razloga da postigne smirenost i očekuje pojavljivanje izabranika, dok druga, pak, govori da u ponoć kao reflektujuća površina može poslužiti i rijeka ili jezero gdje ćemo zureći u površinu vidjeti lik suđenika.
Naravno, svako ko ima napravljeno svoje magično ogledalo može te večeri uraditi diviniciju po nekoj od klasičnih preporučenih tehnika. Nadam se da su mnogi upućeni da je ogledalo za proricanje osobno, napravljeno na poseban način, crno i da se u radu mora poštovati koncentracija i stišavanje pozadinske buke, kako bi se dobio pravi odgovor.

Iako  mnogi očekuju da će ovom tehnikom dobiti prave vizije budućih događaja, činjenica je, i praksa pokazuje, da to čak ni Nostradamusu nije uspjelo, pa očekujte pojavljivanje simbola koje ćete kasnije protumačiti ili pak rečenica ili misli u umu čije se pravo značenje može iskristalizirati i kroz nekoliko dana!

Rad sa svijećama i proricanje ovim putem je takođe drevna tehnika i poznavanje tehnika kaptomancije, piromancije i ceromancije vam može dati odgovore na postavljena pitanja. Jedna od drevnih tehnika je i kapanje voska sa svijeće u vodu, nakon čega bi se tumačili dobijeni simboli.
Kako je Samhain početak keltske Nove Godine rad sa svijećama se i ovdje koristio za proricanje osobina budućeg izabranika.

Jedna od metoda je da se zapali visoka tanka svijeća i devojka koja želi da sazna karakteristike budućeg udalji se tri koraka od svijeće. Ima pravo  tri puta pokušati ugasiti plamen. Ako uspije iz prvog, izabranik će biti bogat, drugog vrijedan i radišan, a iz trećeg govori da će biti iz siromašnijeg staleža. Ako se svijeće ne ugase, izabranika te godine neće biti.

Također i postavljanje 12 svijeća u krug i ples oko njih je jedna od tehnika proricanja. Svakoj svijeći se dodjeli ime mjeseca u godini, a ona sveća koja se ugasi u toku plesa dati će i ime mjeseca u kojoj će se izabranik pojaviti.

Postoji još puno načina proricanja koje možete prakticirati te noći. Hrana, kao što su jabuke, sjemenje jabuka, orasi, čitanje čajnih listića, rad sa Quija pločom, pa izaberiti neki svoj i saznajte odgovore koje tražite  baš u toj noći kada nam je spiritualni svet najbliži.

Vaša,


Soror PIAL



Sve informacije možete dobiti na e mail: mistikaokultizam@gmail.com ili na privatni mobitel + 385 92 324 1928 od 17 do 21 sat svakog radnog dana, te subotom i nedjeljom od 10 do 21 sat
    Ova stranica služi isključivo za zabavu

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.