Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

četvrtak, 9. prosinca 2021.

Iskušajte ove recepte iz vještičjeg priručnika -vještičja kuhinja

Potpuri


U ovom se poglavlju možemo posvetiti samim “vještičjim” receptima. Pritom ćete uočiti da ti recepti nisu po ničem posebno spektakularni. Nema šišmišjih nožica koje se krčkaju u loncima! Vikani za svoje pomasti, čarobne napitke i hranu uglavnom koriste svakodnevne sastojke iz vrta. Samo što nekima od svojih pripravaka pripisuju određena čarobna djelovanja, baš kao što su to činili i naši pradjedovi i prabake koji su živjeli na selu.

Recepti koje ću vam ovdje prevesti potječu iz vještičjeg priručnika koji sam nabavio prije petnaestak godina. Napisala ga je stanovita Gerina Dunwich, a naziv knjige glasi Candlelight Spells: The Modern Witch’s Book of Spellcasting, Feasting and Natural Healing (“Magija pri svjetlosti svijeće: Knjiga modernih vještica za bacanje magija, gošćenje i prirodno liječenje”). Knjiga se, inače, sastoji od par tematskih cjelina poput kuharice tradicionalnih jela koja se poslužuju na vikanskim svetkovinama, uputstava za ritualno rukovanje svijeća, vodiča za bacanje jednostavnih magija, pregleda korisnog bilja te malog rječnika paganskih izraza.

Priloženi recepti, kaže autorica, tradicionalno se poslužuju na vikanskim okupljanjima za vrijeme sabata (8 glavnih vještičjih godišnjih svetkovina) i esbata (13 manjih godišnjih svetkovina koje se održavaju u noćima punog mjeseca). Pritom ističe kako pri spravljanju tradicionalnih vještičjih recepata treba koristiti prirodne sastojke kad god je to moguće.

Nekima od ovdje priloženih recepata pripisuju se određena magijska svojstva, dok su drugi obična, zdrava i tradicionalna hrana.

VJEŠTIČJI MEDENI KRUH


Tradicionalno se poslužuje na svetkovini zvanoj Beltane, 1. 5. Sastojci su:

  • 1 1/2 šalica vrhnja
  • 1 šalica meda
  • 1/4 šalice melase
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 1/2 šalica brašna od cjelovitih žitarica
  • 1 šalica bijelog brašna
  • 1/2 šalice grožđica

Zajedno pomiješajte vrhnje, med, melasu, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi, pomiješajte bijelo brašno s brašnom od cjelovitih žitarica i dodajte to u smjesu s vrhnjem. Umiješajte u sve to i grožđice, a zatim rasporedite tijesto u nauljeni protvanj za kruh. Pecite jedan sat u pećnici na 350 stupnjeva. Zatim izvadite štrucu i preokrenite ju na kakvu rešetkastu podlogu i ostavite da se ohladi.

SLATKO VINO OD RAJČICE

Počnite uklanjanjem peteljki s oko 3 kile zrelih crvenih rajčica. Usitnite rajčice na male komadiće i zatim ih temeljito izgnječite. Procijedite sok kroz cjediljku. Začinite sok od rajčice solju i šećerom, prema vlastitome ukusu. Ulijte tekućinu u staklenke te vrh prekrijte zavezanim komadima muslina (laganog platna). Pustite da odstoji dok proces fermentacije ne završi i u tekućini više nema mjehurića. Uspite čistu tekućinu u vinske boce i dobro ih zapečatite.

Pustite vino da odstoji barem tri mjeseca u podrumu ili na nekom drugom svježem i mračnom mjestu prije konzumiranja.

LJUBAVNI POTPURI

Trebat će vam:

  • 60 g ljubičica
  • 60 g korijena perunike
  • 30 g biljke ljupčac
  • 15 g ružinih listova
  • 15 g ružinih latica
  • 30 g ružmarina
  • 30 g Tonkovca (Tonka-grah)
  • 15 g listova limuna

Uberite ovo bilje na jutro bez kiše, nakon što se osuši rosa. Povežite bilje u svežanj crvenom vrpcom i objesite ga da se suše na tavanu ili na nekom drugom toplom, mračnom i prozračnom mjestu. Odstranite vrpcu nakon što biljke postanu suhi i lomljivi, i zatim ih usitnite u velike i nepravilne komade. (Jako je važno da je bilje potpuno suho inače će se pojaviti plijesan i uništiti vam potpuri). Promiješajte sastojke velikom drvenom kuhačom i zatim ih stavite u veliku staklenu teglu ili bocu i zapečatite to nepropusnim čepom. Držite potpuri na hladnom i mračnom mjestu tri mjeseca, a najmanje jednom tjedno odstranite čep i promiješajte sastojke drvenom kuhačom.

Kad je potpuri jednom gotov, možete ga staviti u komad tkanine i ubaciti u kupku kako biste povećali seksualnu želju. Ako prstohvat potpurija spalite na užarenom ugljenu, možete primiti mentalnu viziju svoga budućeg ljubavnika. Kad se Mjesec nalazi u prvoj četvrti, stavite 30 g potpurija u svileni rubac. Ispunite misli romantičnim mislima dok skupljate zajedno rubove rupca i vežete ih čvrsto crvenom baršunastom vrpcom. Kako biste dozvali novu ljubav, nosite sa sobom ovaj smotuljak tijekom cijelog dana, a noću spavajte s njime ispod jastuka.

Dragi svi, 

kako imam dosta upita o cijeni seanse evo da ih istaknem na blogu : 


 SEANSE NA DALJINU ( PDV uključen u cijenu ) : 

  • 1. Tarot i gledanje u karte 150,00 kuna
  • 2. Gledanje u kuglu 150,00 kuna
  • 3. Čišćenje negativnih energija 150,00 kuna
  • 4. Skidanje crne magije i kletvi 300,00 kuna
  • 5. Vraćanje partnera 800,00 kuna 
  • 6. Rituali za poslovni uspjeh i privlačenje novca 300,00 kuna
  • 7. Izrada talismana 150,00 kuna
  • 8. Izrada amuleta 200,00 kuna
  • 9. Blokada negativnosti i magijskih napada 600,00 kuna
  • 10. Seansa s runama 150,00 kuna

SEANSE KOD MENE OSOBNO: (PDV uključen u cijenu)


1. Seansa kod mene osobno - 1000,00 kuna u obvezan najmanje 48 sati star negativan PCR test.


Vaša,



Soror PIAL



Sve informacije možete dobiti na e mail: mistikaokultizam@gmail.com ili na privatni mobitel + 385 92 324 1928 od 17 do 21 sat svakog radnog dana, te subotom i nedjeljom od 10 do 21 sat

    Ova stranica služi isključivo za zabavu

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.