Istaknuti post

Nazovite vidovnjakinju Soror i tražite pomoć- Privatni mobitel : +385 92 324 1928

S povjerenjem nazovite i riješite svoje probleme, saznajte što budućnost nosi, te kako će se razvijati vaša veza, posao i zdravlje. Najjef...

utorak, 16. srpnja 2019.

Gospina trava i uporaba kantarionovog ulja i melema


Fotografija Mirjane Banović.

Gospina trava,kantarion,Bogorodičina trava,trava svetog Ivana samo su neki nazivi iste biljke.Raste na šumskim obroncima,livadama,brežuljcima,Za sigurno prepoznavanje potrebno je potpuno zgnječiti procvjetale cvjetove,dobit ćemo crveni sok.
Melem:
Koristi se kod ozljeda,otvorenih rana,podljeva,otečenih žlijezda,za njegu grube kože lica,kod opekotina,ozljeda izazvanih parom.
Koristi se u tretmanima strija,ožiljaka,bora,smiruje iritacije i upale
za upalu živca i mišića,upaljenih vena,reume,hemeroida,herpesa
dokazano antibakterijsko djelovanje i protuvirusno.
izbjegavati prije sunčanja
omekšava i hidratizira kožu,oteknuće-bolove
-kraste,osipi,bolni udovi, kod beba kad imaju grčeve lagano s kremom trbuščić mazati,prolazi
Napravljeni macerat od biljke,uz dodatak pčelinjeg voska pravim balzam , pomaže mi kod puno toga,a najviše koristim kod vena i grčeva u nogama.Koristila sam za ožiljak nakon operacije.
MACERAT-ulje
Kantarionovo ulje je proizvod cvijeta gospine trave i maslinovog ulja te spada u rijetke narodne lijekove koji imaju antibakterijsko, antivirusno i djelovanje protiv gljivica. Može se primjenjivati na vanjski i unutarnji način upotrebe, a posebice je pogodan za probleme sa ženskim zdravljem.
Nerijetko žene koje imaju problema s gljivicama i virusnim te upalama uzrokovanim HPV-om ni ne znaju kako si uvelike mogu pomoći upravo pomoću kantarionova ulja. Koliko je njegovo djelovanje jako govori i činjenica da se ono koristi za liječenje oboljelih od HIV virusa.
Za suhoću rodnice i grlića maternice,dobro ženama u menopauzi
Vaginalne infekcije se liječe na način da se tampon umoči u kantarionovo ulje te umetne na nekoliko sati, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana. Jednako tako, žene koje su tek rodile, a prošle su zahvat epiziotimije, koriste kantarionovo ulje kako bi im rana što prije zacijelila.
Sva ostala unutarnja upotreba odnosi se na konzumaciju ovog ulja. Značajna je njegova primjena i pomoć kod stanja kao što su depresija i anksioznost jer je kantarion prirodni antidepresiv. Ipak, svakako treba uzeti u obzir kako gospina trava može usporiti ili čak neutralizirati djelovanje antidepresiva i sedativa koji se prepisuju za liječenje ovakvih stanja te je u takvim situacijama potrebna prethodna konzultacija s liječnikom.
Osim ovakvog tipa primjene, kantarionovo ulje je izvrsno i za vanjsku upotrebu za njegu lica i kose, ali i za liječenje opeklina jer ubrzava oporavak kože. Ulje u svom sastavu sadrži hipericin, tanine i flavonoide koji imaju protuupalno djelovanje, i kao takvo pomaže u epitelizacije kože, a koristi se za liječenje ožiljaka, akni i strija.
Gospina trava neprikosnovena je u liječenju rana koje teško zarastaju. Neki liječnici preporučuju korištenje ovog ulja pacijentima kojima je kirurški tretiran rak dojke jer pomaže u bržem zacjeljivanju rana nastalih nakon operacije.
Također je odličan za liječenje rana nastalih kod pacijenata koji dugo leže i borave u krevetu (tzv. dekubitus). U ovakvim slučajevima treba kantarinovo ulje nanijeti na zavoje te ih mijenjati nekoliko puta dnevno.
Dokazana je učinkovitost ulja gospine trave u liječenju i saniranju upale mišića i živaca, reume, išijasa i gihta. Potiče cirkulaciju i upotrebljava za opuštanje ili sportske masaže.
Kod njege kože lica, ulje će pomoći u liječenju akni i prištića, ali i u liječenju ožiljaka i mrlja na licu.
Važno je napomenuti da kožu tretiranu ovim uljem nikako ne izlažete izravno na sunčevu svjetlost jer postoji opasnost za nastanak mrlja i opeklina.

Slikovni rezultat za gospina trava

Među vodećim rastućim bolestima današnjice je depresija, a najtraženiji lijekovi su antidepresivi. Brojni su simptomi depresije. Gospina trava je provjereni lijek za takva stanja, i to početna. Mora se brzo reagirati, dakako kod osoba sklonih prirodnom načinu liječenja, te savjetovati terapiju čajem od gospine trave (najčešće u trajanju 1-3 mjeseca, kad se pije oko jednu litr dnevno, dakako, uz cjeloviti pristup liječenju). Iz iskustva se zna da kod težih slučajeva dugotrajne depresije gospina trava nema tako jaku moć. U prvom redu, preporuka pučke i danas oficijelne medicine je uzimanje gospine trave kod tzv. endogene ili unutarnje depresije, kao zamjene za Prozac, kod koje postoje veliki izgledi za poboljšanje stanja i izlječenje.
Zbog antibakterijskih i antibiotičnih svojstava gospina trava se koristi u liječenju oboljenja prouzročenih stafilokokom, streptokokom, E. Coli...
Sastojci gospine trave djelotvorni su u liječenju depresije, AIDS-a i Parkinsonove bolesti.
Najčešća upotreba gospine trave danas je u obliku infuza, odnosno čaja, ulja ili soka.
Čaj uzimamo kod poremećaja rada u sustavima:
• imunosustav - limfni čvorovi, krajnici, slezena, prsna žlijezda (upalni procesi),
• mokraćni sustav - bubreg, mokraćovod, mjehur, mokraćna cijev, (kod upalnih procesa, bakterija, cista, pijeska, pojave bjelančevina i krvi u mokraći, kamenaca, katara, noćno mokrenje, vodene bolesti),
• sustav osjetila – koža – pokožica, potkožno tkivo, žlijezde lojnice i znojnice (opekline, razne nečistoće kože, osipi, pjege, rane, modrice, nagnječenja, varikozne vene i to oblozi od čaja ili za ispiranje),
• probavni sustav – usna šupljina, ždrijelo, jednjak, želudac, crijevo, jetra, gušterača, potrbušnica (za ispiranje usne šupljine i ždrijela, kod loše probave želuca, katara želuca, naročito kod pojačane želučane kiseline -hiperaciditeta, jer smanjuje želučanu kiselinu, kod nervoznog želuca, kod Crohnove bolesti, proljeva, dijareje, dizenterije, žutice, jetrene insuficijencije, masne jetre, ciroze, bolova jetre, žutice, otečene jetre, hemoroida, raznih crijevnih parazita, nadutosti, ameba, polipa, žuči, žučnih kamenaca),
• dišni sustav – pluća (čaj sprečava nakupljanje sluzi), bronhitis, astma, nos (mazati nosnice kod raznih alergija),
• spolni sustav žena i muškaraca - jajnici, jajovodi, maternica, rodnica, stidnica (endometritis – upala maternice, grčevi, bakterije, ciste, tumori) Bartholinijeva v. žlijezda, muški ud, mošnja, sjemenik i pas sjemenik, (čaj se pije i koristi kao vaginalni tuš),
• živčani sustav – živčane stanice i živci, mozak, kralješnična moždina, periferni i autonomni živčani sustav, (depresije, anksioznost, neuroze, nesanice, razdražljivost, bolna mjesta živca),
• sistem žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem – hipofiza, štitna žlijezda, nadbubrežna žlijezda, doštitasta žlijezda, gušterača, spolne žlijezde.
Povezana slika

Upotreba ulja od gospine trave: 
• živčani sustav - živčane stanice i živci, mozak, kralježnična moždina, periferni i autonomni živčani sustav (depresija, anksioznost, neuroze, nesanice, razdražljivost, bolna mjesta živca). Uzima se 10-15 kapi ulja na kocki šećera ili sa žličicom meda, a kod neuralgije - nervusa trigeminusa - masiramo uljem bolna mjesta više puta tijekom dana.
- sustav osjetila - koža - opekline, sunčane opekline, sunčane i staračke pjege, rane koje teško zacjeljuju, dekubitus, kraste, čirevi, otekline.

Vaša,


Soror PIAL

Sve informacije možete dobiti na e mail: mistikaokultizam@gmail.com ili na privatni mobitel 
    092 324 1928 od 17 do 21 sat svakog radnog dana, te subotom i nedjeljom od 10 do 21 sat
    Ova stranica služi isključivo za zabavu

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.